Táncon innen és túl – könyvajánló

2007. szeptember 21. sorsfordító nap volt Holló András életében: munkába menet súlyos
motorbalesetet szenvedett. Innentől kezdve élesen kettévált a múlt és a jelen: a tragédia előtti és utáni lét. Hogyan birkózott meg az életvidám, társaságkedvelő tánctanár azzal, hogy szegycsonttól lefelé teljesen lebénult? Miként formálta át a gondolkodását, a feleségével, gyermekeivel való kapcsolatát mindaz, amin keresztülment? És hogyan talált vissza újra a tánchoz? Holló András tabuk nélkül mesél mindezekről Szádváriné Kiss Máriának “Táncon innen és túl”  című interjúkötetben.
Őszintén vall elfecsérelt évekről és megtalált boldogságról, hite és házassága újjászületéséről, a kerekesszékes létforma küzdelmeiről. Története arról üzen, hogy nincs lehetetlen: a kegyelem a legnehezebb próbákon is átsegít. Ráadásként megszólal a feleség is, Holló Virág.

„Ahogy feküdtem mínusz egy fokban a hideg aszfalton, még nem tudtam, hogy le vagyok bénulva. Láttam a saját tükörképemet az autó dísztárcsájában, mert az autó kereke pont az arcom előtt volt. És akkor, ott, abban a szent pillanatban valami belső, lelki kapcsoló átkapcsolt. Mert az első gondolat, amely megfogalmazódott bennem, így szólt: »Istenem, innentől mindent csak teveled!”

„Vicces, hogy egy kerekesszékes inspirálja a hobbifutót. De kerekesszékkel nincs megfutamodás! Mert én nem sétálhatok, ha elfáradtam, hiszen haza kell jönnöm.”
A könyv megvásárolható és e-könyként is letölthető itt.
Hívj meg másokat is! Ajánld ismerőseidnek!