Loading Események

« Összes esemény

  • This esemény has passed.

Veszteségből nyereség, vereségből győzelem – Prof. Dr. Bagdy Emőke előadása

2022.09.30. / 19:30 - 21:00

1900Ft
Prof. Dr. Bagdy Emőke

“Az emberi fejlődés kríziseken át halad bölcsőtől a sírig.” (Erikson)

Lehetőségünk van azonban pozitív traumafeldolgozásra is, melynek eredménye a személyiség kedvező fejlődése. Ez az un. poszttraumás növekedés, mely a teljes személyiséget átható, hosszútávú és specifikus megküzdési folyamat.

Az előadásban elemezzük a trauma feldolgozás módjait, a reziliencia képességének és a tanult optimizmusnak a szerepét, a mozgósítható személyes, szociális és környezeti erőforrásokat. Sorra vesszük a poszttraumás növekedés jellemzőit: érték-átrendeződést, intimitás-növekedést, az élet fokozottabb megbecsülését, új lehetőségek felfedezését, a személyes hatékonyság fokozott átélését, spirituális kibontakozást, az élet önmagán túlmutató értékének hitét. Célunk annak megvilágítása, hogy bármilyen az emberi lény helyzete, vesztesége, képes a létezés mindent átható pozitív élményének kiküzdésére, ha van előtte perspektíva (reménység), ha van az életének célja (van kiért-miért élnie), ha akarja, szereti és értékeli az életet. A trauma tanitómester.

Hívj meg másokat is! Ajánld ismerőseidnek!

jegy

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Nincs elérhető jegy.

Részletek

Dátum:
2022.09.30.
Időpont:
19:30 - 21:00
Belépő:
1900Ft
Esemény kategória:
,

Helyszín

Juhász Ferenc Művelődési Központ Nagyterem
Baross Gábor u.1.
Biatorbágy, Pest 2051 Magyarország
+ Google Térkép
Phone
+36 23 310 636
Hívj meg másokat is! Ajánld ismerőseidnek!