Események betöltése

« Összes esemény

  • Ez az esemény elmúlt.

VÁROSÜNNEP

2019.06.21. / 18:00 - 2019.06.23. / 21:30

Ingyenes

VÁROSÜNNEP
„A város, aminek lelke van”


JÚNIUS 21., PÉNTEK

JUHÁSZ FERENC MŰVELŐDÉSI KÖZPONT KERTJE
18.00 – 23.00 Testvérvárosi küldöttségek fogadása, vendéglátás. Köszöntőt mond Tarjáni István, Biatorbágy város polgármestere. Közreműködik a Juhász Ferenc Művelődési Központ Paár Júlia által irányított Népiének-műhelye, a német nemzetiségi Füzes táncegyüttes gyermekcsoportja Bunth Edina vezetésével, továbbá a testvértelepülésünkről, a ciprusi Kitiből érkező Jorgos és művész barátai.

FŐ TÉR – IFJÚSÁGI NAP

18.00–18.45 DOPAMIN koncert
A zene dopamint termel az agyban, ami jótékonyan hat a hangulatra, motivál, de még az immunrendszert is erősíti. E fiatal csapat blues-rock zenéje mindenképpen egészségünkre fog válni! Tagok: Jakab Máté és Major András Biatorbágyról, Majoros Zoltán, Balázs Emma, Vajda Zoltán.

20.30–22.00 BAGOSSY BROTHERS COMPANY koncert
Az indie-alternatív-folk hangzásvilágú zenét játszó gyergyószentmiklósi zenekar 2014-ben nyerte meg a Cseh Tamás Programot, első lemezük megjelenése után egy héttel az “Elviszlek” már a Deezer romániai és magyarországi toplistájának élén debütált. 2016-ban döntősök a NagySzínPadban, 2017-ben Fonogram Díjra jelölték őket az év felfedezettje kategóriában és a Petőfi Zenei Díjra az év felfedezettje és az év dala kategóriában. Azóta is sikert-sikerre halmoznak. A zenekar tagjai: Bagossy Norbert, Bagossy László, Tatár Attila, Bartis Szilárd, Kozma Zsombor.

22.15–1.00 DJ NEWIK UTCADISZKÓ
Táncba hív a többszörös Év mainstream DJ-je, a MusicFM és a Rádió1 híres műsorvezető lemezlovasa, a biatorbágyi fiatalok kedvence.

JÚNIUS 22., SZOMBAT

RITSMANN PÁL NÉMET NEMZETISÉGI ÁLTALÁNOS ISKOLA (Karinthy F. u. 4.)
8.30-13.00 Boule-verseny a Német Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében, Biatorbágy és Herbrechtingen boule-csapatainak részvételével.

JUHÁSZ FERENC MŰVELŐDÉSI KÖZPONT UDVARA
10.00-18.00 Biatorbágyi Gasztro Teker.Go. Egyéni, játékos, térképkövető tájékozódási kerékpáros városnéző túra a Biatorbágyi Természetbarát és Kerékpáros Egyesület (BiKE) és a Biatorbágyi Tájvédő Kör Egyesület szervezésében. Indulás a művelődési központ udvarából.

FŐ TÉR
13.00–21.00 Családi játszótér, civil és vállalkozói sátrak, kirakodóvásár, étel ital.

YBL MIKLÓS SÉTÁNY, IFJÚSÁGI- ÉS KRESZ PARK
14.15–14.30 Felvonulás zeneszóval a városrészek összetartozását jelképező Szimbiózis-szobortól (Ybl Miklós utca, Ifjúsági park). Gyülekező 14.00-től. Közreműködik a Biatorbágyi Ifjúsági Fúvószenekar és Füzes Táncegyüttes.

FŐ TÉR
14.30–15.45 Ünnepélyes megnyitó. Biatorbágy és testvértelepülései polgármestereinek beszédei. A Biatorbágyért kitüntetés, Biatorbágy Városért életműdíj, Szép porta Biatorbágy díj átadása. A Herbrechtingennel 30 éves és a Kitivel 15 éves testvértelepülési kapcsolat köszöntése. Galambröptetés, borcsapolás. Közreműködik a Biatorbágyi Ifjúsági Fúvószenekar és Füzes Táncegyüttes.

15.45–18.00 Kulturális műsorok
• Jorgos és művész barátai, Kiti
• Biatorbágyi Ifjúsági Fúvószenekar és Füzes Táncegyüttes
• Sirülő Néptánccsoport, Gyergyóremete
• Hocsi együttes, Alistál
• Hatrác Néptáncegyüttes és Iván Inna énekes, Nagydobrony
17.00-18.00 Prof. Dr. Csath Magdolna dedikálja „Bevesszük-e a kanyart?” című könyvét az információs sátorban.

JUHÁSZ FERENC MŰVELŐDÉSI KÖZPONT KIÁLLÍTÓ TERME
18.00-19.00 Orbán László Találkozásra várva című könyvét bemutatja Daczó Katalin szerkesztő, a Verbum Kiadó részéről Szőcs Csaba és Laczkó-Albert Elemér polgármester. A tavaly megjelent kiadvány Orbán László (1918–2013) pápai prelátus, nyugalmazott esperes-plébános utolsó éveinek naplójegyzeteit gyűjti csokorba. Az atya harminchét éven át teljesített papi szolgálatot Gyergyóremetén, a kötet a 2005 és 2011 között született feljegyzéseit teszi közzé.

FŐ TÉR
19.30–20.00 Az Erkel Ferenc Kamarazenekar koncertje
Az Erkel Ferenc Kamarazenekart, amelynek nyolc tagja biatorbágyi lakos, 1985-ben alapították a budapesti Bartók Konzervatórium elsős diákjai. Már a kezdeti években számos nemzetközi versenyt megnyertek, az azóta eltelt 33 év alatt pedig rengeteget koncerteztek országszerte, hazai és külföldi szólistákkal, és számos hanglemezfelvételt készítettek. 2015-ben a Kaposfest rezidens zenekara lett az együttes. Ez alkalommal több meglepetéssel is készülnek.

20.00–21.30 A KFT zenekar koncertje
A KFT együttes a Magyar Televízió 1981-es Pop-és Táncdalfesztiválján egyetlen nap alatt futott be, amikor kifestett arccal, bábuszerű mozgással adták elő Bábu vagy című számukat. Azóta olyan, a mai napig kedvelt slágereket írtak, mint az Afrika vagy a Balatoni nyár. Fanyar humorú verseik elmaradhatatlan velejárói a koncertjeiknek, emellett gyakorta ötvözik műsoraikat színházi elemekkel is. Tíz albumot készítettek és folyamatosan koncerteznek országszerte, ma már túl vannak az 1500. fellépésükön. A színpadon Laár András, Bornai Tibor, II. Lengyelfi Miklós és Márton András, azaz a Korlátolt Felelősségű Társaság!
22.30–2.00 Utcabál a Gríz zenekarral
Hosszú évek óta ez a ceglédi zenekar szolgáltat fergeteges zenét a tánchoz.

JÚNIUS 23., VASÁRNAP

JUHÁSZ FERENC MŰVELŐDÉSI KÖZPONT UDVARA
10.00-12.00 Biatorbágyi Gasztro Teker.Go. Egyéni, játékos, térképkövető tájékozódási kerékpáros városnéző túra. Indulás a művelődési központ udvarából.

FŐ TÉR
13.00-21.00 Családi játszótér, kirakodóvásár és étel-ital
15.00–17.00 Kulturális műsorok
• Széki Hajnal Néptánccsoport
• Pászti Miklós Vegyeskórus
• PMAMI Barackvirág, Barackmag és Tökmag néptánccsoportjai
• A 60 éves Szakály Mátyás Férfikórus
17.00-18.00 Könyvdedikálás az információs sátorban
• a Szakály Mátyás férfikórus képviseletében Feleki László és Flámis Vilmos dedikálja a „60 év A Biai Férfikórustól a Szakály Mátyás Férfikórusig” című. kiadványát.
• Prof. Dr. Csath Magdolna dedikálja a Bevesszük-e a kanyart? című könyvét.
17.00-17.45 János vitéz
A Barackvirág Táncegyüttes Boka Gábor színidirektor vezetésével ismét a legendák után ered. János vitéz gyönyörűséges – olykor vidám, ám néha szomorú – utazása végén a boldogság várja a hőst! Boszorkányok, zsiványok, szilaj medvék rettegjenek!

18.00–19.00 A Kortárs Népzenei Társulat koncertje
Modern. Hagyományos. Autentikus. Népzene fiatal népzenészek tolmácsolásában. A zenekar tagjai: a herceghalmi Csernók Klára – hegedű (Junior Príma Díj, Népművészet Ifjú Mestere), Könczei Bálint – brácsa, Zimber Ferenc – cimbalom (Állami Népi Együttes zenésze, Népművészet Ifjú Mestere), Prihoda István – nagybőgő (Népművészet Ifjú Mestere). A koncerten megszólal a magyar népzenei kincs színe-java, melyet a biatorbágyi Paár Julianna (Junior Príma Díj) énekes gyönyörű hangja tesz teljessé.

20.00-21.30 A The Bits Beatles-emlékzenekar koncertje
Ki ne ismerné a Beatles zenekart, amely a 60-as években gyökeresen megváltoztatta a könnyűzenét? Ki ne ismerné a She loves you, Yesterday, Let it be vagy a Hey Jude című örökzöld és örök érvényű slágereket? A The Bits Beatles-emlékzenekar azért alakult meg, hogy színpadra vigye élőben, koncertszerűen ezeket a dalokat eredeti nyelven, ragaszkodva a zenei alapokhoz. A zenekart alkotó zenészek jól ismert budapesti blues és angolszász-vonulatú zenekarok frontemberei, akik számtalanszor megfordultak nyugat-európai színpadokon és a tengerentúlon is. A tagok Beatles-szeretete és zene iránti alázata garantálja a jó hangulatot és a maradandó élményt fiataloknak és örökifjaknak egyaránt! Tagok: Derecskei Zsolt, Bakó Balázs, Iliás Ádám, Szabó Gergely.

A rendezvény teljes időtartama alatt állandó orvosi- és biztonsági ügyelet működik. Elsősegély, információs sátor, illemhelyek a rendezvénytérképen jelölt pontokon. Az információs sátorban elérhetők a Biatorbágy Város Önkormányzata által támogatott kiadványok.

A programokon résztvevők automatikusan hozzájárulnak ahhoz, hogy róluk a nyilvános tömegrendezvénynek számító eseményeken a Völgyhíd – Közösségi Televízió Biatorbágy hang és képfelvételt készítsen.

Hívj meg másokat is! Ajánld ismerőseidnek!

Részletek

Kezdés:
2019.06.21. / 18:00
Vége:
2019.06.23. / 21:30
Belépő:
Ingyenes
Esemény kategória:
, ,

Helyszín

Fő tér
Fő tér
Biatorbágy, 2051
Hívj meg másokat is! Ajánld ismerőseidnek!