Események betöltése

« Összes esemény

TRIANON 100: SZOMSZÉDAINK, A MAGYAROK-online rendezvény

október 30. / 17:00 - 20:00

Ingyenes

A Szomszédaink, a magyarok című négyrészes dokumentumfilm-sorozat hiánypótló, még nem felismert jelentőségű alkotás, amely méltó része az emlékév programjainak. Egyszerű, minden korosztály számára közérthető és elfogulatlan módon kísérli meg bemutatni a magyarok és a szomszédos országok népei közti, sokszor ellentmondásos viszonyt. A filmek középpontjában a magyarság megítélése áll: mit gondolnak ma a szlovákok, a szerbek, a románok a magyarokról, és fordítva. A sorozat legújabb, negyedik része Kárpátaljával foglalkozik, és azt vizsgálja, hogy milyen most ott magyarnak lenni.
Mit gondolnak az ukrán–magyar viszonyról, az új oktatási törvényről, az elvándorlásról?
Milyen kép él az ukránok fejében a magyarokról?
Mik a legjellemzőbb sztereotípiák, és hogyan vélekednek Kárpátaljáról a régión kívül élők?
A filmet a vírushelyzetre való tekintettel Facebook-oldalunkon tekinthetik meg október 26-ától. A vetítés után tervezett beszélgetést a Völgyhíd Televízió felvételén kereszül láthatják majd néhány nappal ez után, szintén Facebook-oldalunkon. A műsorban a Biatorbágyon élő újságírónő, Simon-Palov Judit beszélget a két alkotóval: a Filmszemle-díjas Zámborszki Ákossal és a Junior Prima díjas Galán Angélával.

Hívj meg másokat is! Ajánld ismerőseidnek!

jegy

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Ingyenes
0 Ft
Korlátlan

Részletek

Dátum:
október 30.
Időpont:
17:00 - 20:00
Belépő:
Ingyenes
Esemény Categories:
, ,

Helyszín

Juhász Ferenc Művelődési Központ
Baross Gábor u. 1.
Biatorbágy,2051
+ Google Térkép
Hívj meg másokat is! Ajánld ismerőseidnek!