Események betöltése

« Összes esemény

  • Ez az esemény elmúlt.

Meseállomás – Ludas Matyi

2021.11.13. / 10:00 - 13:00

1500Ft
Meseállomás - Ludas Matyi

BA-LU EUfórikusok – Ludas Matyi

“Ludas Matyi, a furfangos libapásztor történetét minden magyar gyerek ismeri. Célunk az, hogy zenei feldolgozásával is így legyen!”

Ugyanis a Balogh-Lukácsházi szerzőpáros ezúttal Lúdas Matyi történetét zenésítette meg. A korábbi nagy sikereken felbuzdulva – Egy másik kiállítás képei, Tuba Tóbiás, Erdei Vigasságok, Kistigris – a kifejezetten gyerekeknek alkotó szerzőpáros ismét egy humoros, kedves történetet dolgozott fel. Olyan sikerrel, hogy azt rögtön Fonogram-díjra is jelölték az év hazai gyermeklemeze kategóriában. A cél ugyanis változatlan: megkedveltetni a legifjabbakkal a hangszerek és koncerttermek világát.

Ennek megfelelően a BA-LU Eufórikusokban a budapesti szimfonikus zenekarok legkiválóbb művészei működnek közre, így Lukácsházi Győző vezetésével a gyerekek a műsor első felében megismerkedhetnek a fuvolával, trombitával, klarinéttal, hegedűvel, nagybőgővel. Ezt követi a műsor koncert része, ahol a már megismert hangszereket az egyes szereplőkkel társítva, a gyerekek nm csak a szöveg mentén, de a zene nyelvén is követni tudják a történetet.

Balogh Sándor kedves zenéje, a történet varázsa és a profi tolmácsolás a legkiválóbb lehetőséget nyújtja ahhoz, hogy valaki meghallja és megszeresse a klasszikus zene világát. Ráadásul ezúttal Kosztándi Orsolya grafikáinak köszönhetően a közönség a történetet élő illusztráción is követheti.

Zeneszerző: Balogh Sándor
Szövegíró: Lukácsházi Győző
Közreműködők:
Hegedű: Győrffy Gergely/Veér Bertalan
Fuvola: Kanyó Dávid/Matuz Gergely
Klarinét: Katrin Mátyás/Sándor Balázs
Trombita: Csikota Gergely/Szászi Benedek
Nagybőgő: Póta György
Műsorvezető, mesélő: Lukácsházi Győző
Élő illusztráció: Maróti Réka

A rendezvény védettségi igazolvány nélkül látogatható.

Hívj meg másokat is! Ajánld ismerőseidnek!

jegy

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Nincs elérhető jegy.

Részletek

Dátum:
2021.11.13.
Időpont:
10:00 - 13:00
Belépő:
1500Ft
Esemény kategória:
,

Helyszín

Juhász Ferenc Művelődési Központ Nagyterem
Baross Gábor u.1.
Biatorbágy, Pest 2051 Magyarország
+ Google Térkép
Phone
+36 23 310 636
Hívj meg másokat is! Ajánld ismerőseidnek!