Események betöltése

« Összes esemény

 • Ez az esemény elmúlt.

Majális 2023

2023.05.01. / 11:00 - 18:00

Köszöntsük együtt a jó időt a Füzes-patak partján! Szokás szerint lesz zene, sport, játék, eszem-iszom!

11.00 óra:  Turwaller Musikfreunde zenekara

A SpeckBaum megalapítása 2021-re tehető, de tagjai már hosszú évek óta tevékenykednek együtt. A zenekar megalakulását a COVID-járványnak köszönhetjük, hiszen a korlátozások és a művészeti csoportok működésének szünetelése miatt találtak ilyen szorosan egymásra. A lelkes zenészek gyakorlás céljából gyűltek össze egy Szalonna utcai garázsban, majd innen nőtték ki magukat. Nevük is innen ered: SpeckBaum. Több hónapnyi gyakorlás és örömzenélés után jött a gondolat, majd az elhatározás, hogy megalapítják a Turwaller Musikfreunde Egyesületet a zenekar támogatása és szervezése céljából. A zenekar megalakulása óta főleg otthona, Biatorbágy kulturális életében tevékenykedik, de számos meghívást kaptak már a környező településekre is. Repertoárjukban főként német és cseh területről származó polkák és keringők találhatók, éppen ezért büszkék rá, hogy soraikban a jellegzetes fúvós hangszereken kívül a német nemzetiségi muzsika elengedhetetlen hangszere, a harmonika is felcsendül.

12.00: Füzes néptáncegyüttes gyerekcsoportja

A Biatorbágyi Ifjúsági Fúvószenekar és a Füzes Néptáncegyüttes 1986 óta színesíti településünk és a magyarországi német nemzetiség rendezvényeit. Gyermekcsoportja 2018–ban a Landesrat minősítő néptáncfesztiválján arany minősítést és fesztivál díjat nyert. Azóta sajnos a vírushelyzet egy kicsit a csoportot is megviselte, sok próba elmaradt, sokan más elfoglaltságot választottak helyette, de a keménymag kitartott, sőt új tagokkal bővült a csapat. Tavaly nyáron meg is mutatták a gyerekek, hogy a tánclépéseket nem lehet csak úgy elfelejteni. Júliusban, Veszprémben léptek fel a Landesrat 25 éves jubileumi gáláján. Csapatunk azóta sok új, lelkes taggal bővült. Az év eleji toborzás sikerességének köszönhetően az új táncosaink is megmutathatják már a közönségnek, hogy mennyit fejlődtek január óta.  A gyerekkel Földházi Szonja és Bálinger Anna foglalkozik, a tánccsoport továbbra is várja a táncolni vágyó óvodás és általános iskolás gyerekeket.

14.00 óra: Panic Crew Tánc és Sportegyesület gyermek és junior táncosai: a Super Girls és a Savage Crew

Az egyesület 2012 óta foglalkozik a fiatal táncos tehetségek oktatásával Budapest szerte és Biatorbágyon is.

Oktatásuk a hiphop és jazz stílusra fókuszál, amit a táncosok egyenesen imádnak, hiszen mai, trendi zenékre készülnek a koreográfiák.

Gyermek és junior korosztálynak tartanak óràkat kedd-csütörtöki napokon a Viadukt fitness-ben.

Koreográfusok: Bakos Melinda- Junior korosztáy, Tóthpál Anna- gyermek korosztály.

15.00: Az ArtsMűhely Tánciskola tánccsoportjai:
D’GIRLS Tánccsoport – Simon Dóra
Mini D’GIRLS Tánccsoport – Harnberger Viki
Ametiszt Tánccsoport – Nagy Melinda
Mini Ametiszt Tánccsoport – Fazekas Dóri
Hirka Edina RG csoportja
Táncolj még! Tánccsoport, felnőtt tánc – Nagy Melinda Kocsis Petra
Ametiszt tag-szólótánc – Nagy Melinda

16.00: Önvédelmi sportbemutató a A Magyar Fatshani Wingchun Harcművészi Egyesület közreműködésével.

17.00 Simon Templar zenekar koncertje

Az Istenes Attila dalszerző – gitáros által vezetett budapesti Simon Templar zenekar 2014 végén alakult, melyet már akkor is a lendületes, alternatív pop, gondolatébresztő szövegcentrikus dalok jellemeztek. Dinamikus előadás módjuk első találkozásra is magával ragadja közönségét.

Bemutatkozó albumuk 2015-ben jelent meg a Szeretet Forradalma címen, amit azóta még négy szerzői kiadásban megjelent album követett. A Szökevény 2016-ban, A Szívszervíz 2018-ban, a Szép Remények 2019-ben és Az Angyal az úton, 2020-ban. Koncertjeiken nemcsak a tökéletes hangzásra ügyelnek, hanem, hogy megjelenésük sajátos szimbólumrendszerének használatával is felkeltsék az érdeklődést.

Bemutatkozó anyaguk elkészülését követően, havi rendszerességgel koncerteznek rock klubokban, romkocsmákban és vidéki koncerthelyszíneken egyaránt. A zenekar jelenlegi felállása 2021 tavaszán sok-sok ”véletlen” találkozásnak köszönhetően – a világ ”minden” tájáról hazaérkező zenészekkel – nyerte el végleges formáját. A csapat a lendületes popzenét képviseli hazánkban, sajátos szerzeményeikkel, igényes szövegvilágukkal. Példaképüknek a svéd Gyllene Tider zenekart tekintik. Pörgős popdalaikat és lírai hangulatú balladáikat a koncertjeiken ügyesen vegyítik. Dalaikat a csapat frontemberének zenei és szövegötleteiből barkácsolják össze, feledhetetlen hangulatú szerzeményekké.

Ja, és a név! Ki ne ismerné Roger Moore-t? Ő alakította a 60-as években a The Saint (Az angyal) c. brit televíziós sorozatban a feledhetetlen Simon Templar nevű magándetektívet.

EGÉSZ NAP 

 • A Biatorbágyi Családsegítő Szolgálat Kipikopik játszóháza várja a legkisebbeket.
 • Pöttyös Pajti arcfestéssel és lufihajtogatással várja a kicsit nagyobbakat.
 • Ugrálóvárakban tehetik próbára ügyességüket, körhintákban pedig a bátorságukat a vállalkozó kedvű kicsik és nagyok.
 • A Viadukt SE több szakosztálya segítségével próbára tehetik ügyességüket, erejüket és okosságukat.
 • A Magyar Fatshani Wingchun Harcművészi Egyesületnél pedig önvédelmi trükköket tanulhatnak.
 • És aki inkább matatni szeretne, azokat várja a Legó-játszóház, a pátyi Waldorf iskola kirakodóvására, valamint a Tópark iskola kirakodóvására és kézműves foglalkozásai (karkötőpólófonalból, fürdőbomba és ásványékszerek).
 • A Biatorbágy és Környéke Mozgáskorlátozottak Egyesülete, valamint a FÉSZEK termékeinek vására.
 • Bemutatkoznak a NIO elektromos autók.
 • Lovaskocsikázás (13.00-15-00 óráig)
 • És persze kint lesz a Biatorbágyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület is járműveikkel.

A programváltozás jogát fenntartjuk!

Hívj meg másokat is! Ajánld ismerőseidnek!

Részletek

Dátum:
2023.05.01.
Időpont:
11:00 - 18:00
Esemény kategória:
,

Helyszín

Füzes-patak partja
Felsőpátyi út
Biatorbágy, 2051
+ Google Térkép
Hívj meg másokat is! Ajánld ismerőseidnek!