Események betöltése

« Összes esemény

  • Ez az esemény elmúlt.

HegedűÉnek – Nemes Nagy Ágnes centenáriumi est

2022.05.27. / 19:00 - 20:00

2500Ft

Kézdy Luca és Tóth Evelin koncertrje, vers – Péter Kata

“Az ének és a hegedű harmóniája bátor és drámai egyszerre; erős és lágy, akár a tavaszi vizek. A dallam átlényegíti a szavakat, a szöveg tere visszhangos harmóniákkal telítődik, a belső sötétséget, a fenyegető ürességet átjárja az elsöprően eleven, a semmi ellenében a teljességet követelő zene.” / Szabó T. Anna/

2022-ben ünnepeljük Nemes Nagy Ágnes születésének 100. évfordulóját. Hatalmas inspirációt jelentett a két művész számára, hogy a magyar kortárs költészet gyökereihez visszanyúlva, egy olyan költőnő személye és versei felé fordulhattak, akinek életműve szorosan együtt lélegzik és alakítja a mai magyar lírát.

A produkció egyszerre ünnepli a Költőnőt és tiszteleg életműve előtt. A találkozáson, barátságon, egymás nőiségének tiszteletén, felfedezésvágyon, végtelen nyitottságon, kortárs költészeten, és az együttes improvizáción alapuló együtt-gondolkodás együtt-zenélés alakítja és határozza meg Tóth Evelin és Kézdy Luca hegedűművész közös zenéjét, mely a könnyű és komolyzene határán, felemelő eleganciával egyensúlyoz. 2018-ban elnyerték A Római Magyar Akadémia által hirdetett alkotói ösztöndíjat, melynek keretében Rómában készítették el és mutathatták be Nemes Nagy Ágnes 1947-48-as Rómában, élete egyetlen felhőtlenül boldog korszakában született verseinek megzenésítéseit.

Fotó: Hamarits Zsolt

A belépőjegy az esti Brémai Muzsikusok-koncertre is érvényes.

 

Hívj meg másokat is! Ajánld ismerőseidnek!

jegy

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Nincs elérhető jegy.

Részletek

Dátum:
2022.05.27.
Időpont:
19:00 - 20:00
Belépő:
2500Ft
Esemény kategória:
,

Helyszín

Juhász Ferenc Művelődési Központ
Baross Gábor u. 1.
Biatorbágy, 2051
+ Google Térkép
Hívj meg másokat is! Ajánld ismerőseidnek!