Események betöltése

« Összes esemény

  • Ez az esemény elmúlt.

Chaplin Klub: PETRUSKA ANDRÁS BAND (Reláció lemezbemutató)

2019.04.12. / 20:00 - 22:00

Petruska dalszerző-énekes az igényes könnyűzene hazai képviselője. Szuggesztív, közvetlen előadásmódjával, tartalmas dalaival meghatározó szerepelője a hazai fiatal zenészgenerációnak. Dalszerzői teljesítményéért 2015-ben Artisjus Junior-díjra jelölték.

A 2014-es, budapesti metrómegállókat megzenésítő Metropolita, majd a két évvel későbbi, az Y-generációt vizsgáló Kapunyitó után, Petruska 2019-ben új nagylemezzel jelentkezik. A Reláció című albumot hallva egyértelműen azt érezhetjük, emelkedtek a tétek a szerző munkásságában: a 13 dal energikusabb és életigenlőbb, mint bármi, amit ismertünk a zenésztől, a világzenei kalandozások pedig mintha most értek volna meg igazán. A szellemes szövegeiről ismert Babarci Bulcsú mellett ezúttal nem kisebb név volt Petruska szerzőtársa, mint Grecsó Krisztián. Mindemellett a Petruskát kísérő muzsikusok száma is gyarapodott. A lemezbemutató koncerteken most először hallhatjuk a virtuóz gitáros dalait teljes zenekari kísérettel.

Petruska több dalát játszotta rotációban a Petőfi Rádió. A Dal 2016 című tv-műsorban egy különdíj kíséretében a legjobb 4 között végzett a Trouble in My Mind című szerzeményével, valamint a Nagy-Szín-Pad című vetélkedő 2017-es évadában is szerepelt. Széles zenei látókörének köszönhetően, Petruska azon ritka hazai előadók közé tartozik, akinek a dalai egyaránt állják meg a helyüket a nagy nyári fesztiválokon, valamint a világzenei, jazz, vagy irodalmi színtéren is.

Petruska zenekarának tagjai:

Borbély Tamás – basszusgitár
Egri Márton – dob
Temesvári Bence – hegedű

A SZERZŐ GONDOLATAI AZ ÚJ LEMEZRŐL

Az album számomra egy fejezete az egész, nagy történetnek. Ismerjük a szereplőket, az érzéseiket, a harmadikban ideje bemutatni új kalandokat, színeket és karaktereket. Ez első album, amit teljes zenekari kísérettel rögzítettünk és adunk elő koncerten.

Popzenésznek tartom magam, sosem bonyolítottam jobban a műfaji besorolást. Felnőttebb, érettebb leágazása ez, aminek szívét a világzenei elemek, a lelkét pedig a többrétegű, játékos szövegek adják.

Ezúttal az emberi kapcsolatok fűzik össze a dalokat. Párkapcsolati, romantikus történetek épp úgy hallhatók ezen a lemezen, mint a saját magammal, vagy a világgal való viszonyról szóló szerzemények. Sok dalban egyszerre jelenik meg a személyes élmény és egy tágabb perspektíva, mintegy egymás metaforájaként. Ez talán nem véletlen, hiszen ugyanazok az emberek vagyunk, ugyanazokkal az érzésekkel akkor is, amikor társadalmakra ható, nagy tetteket hajtunk végre, és akkor is, amikor egy bensőséges pillanatban kizárjuk a világot. A szeretetet és a biztonságot keressük az élet minden területén.

Belépő: 1500 Ft

ÁPRILIS 12., péntek 20.00-22.00

Helyszín: JFMK (Nagyterem)

Hívj meg másokat is! Ajánld ismerőseidnek!

Részletek

Dátum:
2019.04.12.
Időpont:
20:00 - 22:00
Esemény kategória:

Helyszín

Juhász Ferenc Művelődési Központ
Baross Gábor u. 1.
Biatorbágy, 2051

Szervező

Café Chaplin
Hívj meg másokat is! Ajánld ismerőseidnek!