Loading Események

« Összes esemény

  • This esemény has passed.

Benkő Zsolt blues zenés zenetörténeti előadása

2022.09.15. / 20:00 - 22:00

Benkő Zsolt blues előadása

Szeretettel várjuk az érdeklődőket egy olyan zenés estre, ahol a hangok mellett fontosak az elhangzó háttér információk is. Benkő Zsolt előadásai segítenek bevonni a zene megértésébe azokat, akik rezonálnak bizonyos stílusokra, de a befogadást nehezíti, hogy keveset tudnak a miértekről.

A zenét önmagában is lehet vizsgálni, de társadalmi, történeti háttérrel pontosabban kirajzolódnak a változások egy műfajon belül. Ráadásul a blues nagyon sok mai ismert és kedvelt műfajnak az alapja volt, ahogy Willie Dixon mondta egyszer: “A blues a gyökér, belőle nőtt ki az összes zene!” (természetesen az amerikai földrészen született zenékre gondol: jazz, ragtime, soul, funk, rock, rock’n’roll, country, cajon, stb).

Mindennek meg van a maga története, aminek ismeretében sokkal nyitottabbak vagyunk annak befogadására. A blues zene elsőre sztereotípiákkal megtűzdelt érzéseket vált ki, de bizonyos szemszögből kiderül, mennyire a mi életünkről is szól. Ebben segít az előadó, aki közel 40 éve játssza, kutatja a műfajt, tapasztalatival pedig szórakoztató módon viszi zenés utazásra hallgatóit. “Everybody understand the blues!” (Albert King)

Köszönjük Magyarország!

Hívj meg másokat is! Ajánld ismerőseidnek!

Részletek

Dátum:
2022.09.15.
Időpont:
20:00 - 22:00
Esemény kategória:
,

Helyszín

Juhász Ferenc Művelődési Központ
Baross Gábor u. 1.
Biatorbágy, 2051
+ Google Térkép
Hívj meg másokat is! Ajánld ismerőseidnek!