Loading Események

« Összes esemény

  • This esemény has passed.

A világ egyik utolsó gőzvasútja és egyéb kalandok Dél-Indiában

2024. január 17. / 19:00 - 21:00

1500Ft
A világ egyik utolsó gőzvasútja és egyéb kalandok Dél-Indiában

Szirmai Gábor előadása

A világ egyik utolsó gőzvasútjának megmaradása érdekében emeli fel szavát előadónk, Szirmai Gábor mérnök, technikatörténész, világutazó, a budakeszi Ívfény Múzeum muzeológus tulajdonosa.

A Nilgiri-hegyi gőzvasút és fogaskerekű léte ugyanis veszélyben forog, hiába esett szó UNESCO-védelméről. A képes útibeszámoló segítségével pazar viaduktokkal, alagutakal, vízesésekkel, szakadékokkal találkozhatunk, továbbá historikus vonatbiztosító berendezések, egy borbélyszék és egy gőzmozdony-felújító műhely történetét ismerhetjük meg, ahol mintha megállt volna az idő.

Szó esik továbbá Goáról, a hajdani portugál világról és mai speciális státuszáról, a gyarmati építészetről, egy különös vallási felvonulásról, a maharadzsák kincseiről és palotáiról, utazóink megélhetési riksa- és hennafestéséről, trópusi kertekről és a trópusi vizekben való fürdőzés kalandjáról.

Hívj meg másokat is! Ajánld ismerőseidnek!

jegy

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Nincs elérhető jegy.

Részletek

Dátum:
2024. január 17.
Időpont:
19:00 - 21:00
Belépő:
1500Ft
Esemény kategória:
,

Helyszín

Juhász Ferenc Művelődési Központ Kiállítóterem
Baross Gábor u.1.
Biatorbágy, Pest 2051 Magyarország
+ Google Térkép
Phone
+36 23 310 636
Hívj meg másokat is! Ajánld ismerőseidnek!