Események betöltése

« Összes esemény

  • Ez az esemény elmúlt.

A MAGYAR KULTÚRA NAPJA / DÍJÁTADÓ, FILM- ÉS KÖNYVBEMUTATÓ

2019.01.22. / 18:00

A MAGYAR KULTÚRA NAPJA

DÍJÁTADÓ, FILM- ÉS KÖNYVBEMUTATÓ

A magyar kultúra napi ünnepségen az Önkormányzat Karikó János-díjat ad át, a Karikó János Könyvtár kiosztja „A leghűségesebb olvasó” és „A legtöbbet kölcsönző gyermek” elismeréseket, majd sor kerül a könyvtári mese- és prózaíró pályázat eredményhirdetésére.

Ezután a művelődési központ névadójára, Juhász Ferencre (1928–2015) emlékezünk, aki 2018-ban lett volna 90 éves. Levetítjük az életéről készült A mindenség szerelmese – Juhász Ferenc 90 című filmet, és megvásárolható lesz az azonos címmel megjelent kötet is, amelynek melléklete a film.

Az igényesen megformált, személyes hangú dokumentumfilmben a mindenség szerelmeséről vallanak a kortárs művészeti élet jeles képviselői (Csukás István, Kányádi Sándor, Szabó T. Anna, Törőcsik Mari, Harcsa Veronika, Vecsei H. Miklós…). Rendező: Juhász Anna és Surányi András.

A könyvben barátai, szellemi társai között idézik föl alakját, legfontosabb verseiből válogatnak, és kortárs magyar szerzők szólnak Juhász Ferenc örökségéről. A szerkesztők – Juhász Ferencné, Juhász Anna, Juhász Eszter – a helyszínen dedikálják a kötetet.

Belépés: ingyenes

Időpont: 01.22. 18:00
Helyszín: JFMK

Hívj meg másokat is! Ajánld ismerőseidnek!

Részletek

Dátum:
2019.01.22.
Időpont:
18:00
Esemény kategória:

Helyszín

Juhász Ferenc Művelődési Központ
Baross Gábor u. 1.
Biatorbágy, 2051
Hívj meg másokat is! Ajánld ismerőseidnek!