Őszi kikapcsolódás

Szép őszi program lehet egy hétvégi családi kirándulás. A főváros és az ország számtalan tanösvényei közül válogathatunk ezen az oldalon:

https://blog.szallas.hu/magyarorszag-tanosvenyei-terkepes-gyujtemeny/

Rangos elismerést kapott a hazai zenei élet. Londonban az év zenekarának választották a Fesztivált Zenekart.  Az elismerést október 4-én jelentették be Gramophone-díj gálarendezvényén Londonban. 

A világ legjelentősebb komolyzenei szaklapjának versenyében a Fischer Iván karnagy nevével fémjelzett zenekar – megelőzve a Bécsi Filharmonikusokat és a Bajor Állami Zenekart – a szavazatok több mint harmadát kapta meg.

Gyermekeknek és felnőtteknek szóló koncertjei megtalálhatók a zenekar honlaján:

https://bfz.hu/hu/koncertek-es-jegyek/koncertnaptar

2002 óta október 18-a a magyar festészet napja. Ekkor van névnapja Szent Lukácsnak, a hagyomány szerint, a festők védőszentjének.

A magyar festészet és festőművészek ünneplésére, civil kezdeményezésként létrejött ünnepnap ma már országos rendezvénysorozattá bővült.

Programjait a http://www.festeszetnapja.hu/bemutatkozas/ honlap ismerteti.

A Biatorbágyi Juhász Ferenc Művelődési Központ október 15-én 11 óról KÉPALKOTÁS HANTAI-MÓDSZERREL programja várja az érdeklődőket. A téma pedig a 100 éve Bián született Hantai Simon festőművész hajtogatási, festési technikájának ,az ún. pliage-módszernek megismerése, majd annak alapján képek alkotása.
A részvétel díjtalan, de regisztrációt kérünk a kiallitas.jfmk@gmail.com címen.

Országos múzeumi kínálatot nyújt a múzeumok őszi fesztiválja. A fenntarthatóság jegyében meghirdetett fesztivál mintegy 500 progammal várja a látogatókat.

http://oszifesztival.hu/programok.html

Hívj meg másokat is! Ajánld ismerőseidnek!