Koronavírus információ – 2021. július 5.

A BIATORBÁGYI JUHÁSZ FERENC MŰVELŐDÉSI KÖZPONT
JÁRVÁNYÜGYI VESZÉLYHELYZETRE VONATKOZÓ
INTÉZKEDÉSI TERVE

Aktuális intézkedések – 2021. július 5.

Kedves Látogatók!
A 365/2021. (VI. 30.) Korm. rendelet 2021. július 3-ai hatállyal – a hatálybalépés időpontját az 5/2021. (VII. 2.) BM határozat állapította meg – módosította a rendezvények szervezésének, megtartásának szabályairól rendelkező, a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelete.

Módosítás lényege az intézményünkben tartandó rendezvényekre vonatkozóan:

Az egészségügyi és szociális intézményeken kívül általában véve megszűnt a kötelező maszkhasználat. (Az egészségügyi és szociális intézményekben ágazati miniszteri rendelet határozza majd meg a maszkviselési szabályokat.)

A rendezvények szervezésének, illetve megtartásának szabályai Rendelet szerint a következők:

1.      zenés, táncos rendezvény -> nyilvános, vagy nem nyilvános koncertek
– csak védettségi igazolvánnyal látogatható (anélkül tilos), kivéve az ott foglalkoztatottakat,
– nincs veszélyhelyzeti létszámkorlát.
Rendelet 5. § (3) bekezdés a) pont, 6/B. § (2), (3) és (5) bekezdések.

2.      kulturális esemény -> a személyes művészi teljesítményt igénylő vagy kulturális szolgáltatást nyújtó, közönség jelenlétében zajló nyilvános rendezvény (pl. színház, zeneművészet, cirkusz)
– az előreváltott ülőhelyes nézőtérrel megrendezett kulturális események, előadások védettségi igazolvány és veszélyhelyzeti létszámkorlát nélkül látogathatóak – [Rendelet 5. § (4d) bekezdés],
– a jegyvásárláson alapuló, egyéb kulturális eseményen nézőként csak védettségi igazolvánnyal lehet részt venni [Rendelet 6. § (2a) bekezdése],
– nincs veszélyhelyzeti létszámkorlát.

3.      családi esemény, magánrendezvény (pl. lakodalom, vagy vendéglátóhelyen buli)
–  lakodalom legfeljebb 400 főig, minden más családi vagy magánrendezvény legfeljebb 100 főig tartható,
–  a házasságkötésre egyáltalán nem vonatkoznak a korlátozó rendelkezések, csak az azt követő lakodalomra!
Rendelet 5. § (4a) bekezdés a) pont, 6/A. § (2) bekezdés.

4.      egyéb rendezvény (az előbbiek alá nem tartozó rendezvény, pl. kiállítás, konferencia)
– szabadtéren 500 fő alatt védettségi igazolvány nélkül,
– szabadtéren 500 fő felett csak védettségi igazolvánnyal,
– zárt térben létszámtól függetlenül csak védettségi igazolvánnyal, kivéve az ott foglalkoztatottakat.
[Rendelet 6/C. § (2) és (3) bekezdés].

A szabályok betartásáról a rendezvény szervezője, illetve a helyszín üzemeltetője köteles gondoskodni. A 18 év alattiak is csak védettségi igazolvánnyal vagy védett személy felügyelete mellett vehetnek részt a védettségi igazolvánnyal látogatható rendezvényeken.

A konkrét programoknál jelezzük a beengedés feltételeit.

Szádváriné Kiss Mária igazgató

 

Archív intézkedések

2021. május 3.

A Biatorbágyi Juhász Ferenc Művelődési Központ Házirendjének kiegészítő módosítása a 3/2021. sz. Igazgatói utasítás alapján

A 194/2021. (IV. 26.) Korm. rendelet a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának harmadik fokozatára tekintettel a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedéseket szabályozó kormányrendeletek módosításáról c. jogszabály értelmében a négymilliomodik COVID-19 elleni oltóanyaggal történő védőoltás első dózisa beadásának napját követő naptól, „a 2020 novemberében bezárt szabadidős létesítmények (így különösen állatkertek, vadasparkok, múzeumok, színházak, mozik, könyvtárak) a koronavírus ellen védett személyeknek és a felügyeletük alatt lévő kiskorúaknak újra látogathatóak”. A 484/2020 rendelet 7. szakasza részletezi a szabadidős létesítményeket, köztük a közművelődési intézményeket, közösségi színtereket, melyek közé tartozik a JFMK is.

A rendeletek és az EMMI Kultúráért Felelős Államtitkárság útmutatása alapján a JFMK Házirendje az alábbiakkal egészül ki:

 1. 2021. 05. 03. napjától a rendelkezések hatályban állásáig intézményünk zárt térben és szabadtéren egyaránt csak jeggyel, regisztrációs jeggyel és beléptetéssel szervez bármilyen kulturális alkalmat. Emellett a jogszabályban előírt, megfelelő védelmi intézkedések betartásával.

 2. A 23/2011. sz. jogszabály szerinti zenés, táncos rendezvény intézményünkben nem tartható. A családi esemény vagy a magánrendezvény – a házasságkötés és a temetés kivételével – abban az esetben tartható meg, ha azon az egy időben jelenlévők száma nem haladja meg a tíz főt.

 3. Az intézményben látogató csak 23.00 óráig tartózkodhat.

 4. Az épületeinkbe csak védett személyek és az általuk kísért kiskorú gyermekek léphetnek be. Ezt belépésükkor védettségi igazolványuk és valamely személyi okmányuk felmutatásával kell igazolniuk, melyre már az épületek előtt, az épületek ajtajára kifüggesztett táblákon felhívjuk a figyelmet, az ajtóban pedig szóban felszólítjuk az igazolványok bemutatására. Amennyiben a belépni szándékozó ezt nem teszi meg, nem léphet be, ha mégis belép, a beléptető személy köteles a rendőrséget értesíteni.

 5. Kiskorúak esetében kísérő lehet a védettségi igazolvánnyal rendelkező pedagógus, szakkörvezető, csoportvezető. Intézménylátogatás esetén a kísérő személyeknek az iskola által kiállított meghatalmazással, saját csoportjaink vagy partnerközösségeink esetében egyéni szülői meghatalmazással kell rendelkezniük.

 6. A védekezéssel kapcsolatos intézkedéseket, közösségi szabályokat látogatóink számára kifüggesztjük, illetve elektronikus felületeinken is hozzáférhetővé tesszük.

 7. A színpadi produkciók esetében az előadás ideje alatt a fellépőnek nem kell maszkot viselni, de a szervező, feladatfelelős köteles gondoskodni a közönség min. 3m-es távolságáról. Egyéb esetben védettségi igazolvánnyal rendelkező közreműködőkkel dolgozunk.

 8. Az épületek közforgalmi tereiben napi kétszer (reggel és délután) kötelező a fertőtlenítő takarítás.

 9. Minden munkatársunk a szervezőmunkában az önmérséklet, a kockázatmentesség, az óvatosság, és a fokozatosság elvét követi.

A rendelkezések visszavonásig érvényesek.

Biatorbágy, 2021. 05. 03.

Szádváriné Kiss Mária

igazgató

2021. november 11.

Kedves Látogatók!

A Kormány 484/2020. (XI.10.) Korm rendelete 12.§ (1) j) pontja értelmében a
Biatorbágyi Juhász Ferenc Művelődési Központ
ZÁRVA TART.

Ez alapján tehát a Faluház, a Közösségi Ház és a Bábosház bezárta kapuit.
A Pászti Miklós Művészeti Iskola tanórái, egyéb intézkedésig, látogathatók.

Kövessenek Facebook oldalunkon és honlapunkon!

Biatorbágy, 2020. 11.11.

Szádváriné Kiss Mária igazgató

 

 

Koronavírus információ 2020. november 5.

Kedves Látogatónk!

A  2020. november 3-án megjelent 479/2020. Kormány rendelet több pontja érinti a művelődési központ tevékenységét is:

 • Tilos zenés, táncos rendezvényt szervezni és tartani!

 • Kulturális rendezvényen minden harmadik ülőhely foglalható el. Nézőtereinket ennek megfelelően rendezzük be, kérjük a székeket ne mozgassák el a helyéről!

 • A látogatók 1,5 méteres távolságot kötelesek egymástól tartani az egész épületben.

 • A szájat és orrot eltakaró maszk, valamint belépés után a kézfertőtlenítő használata ezentúl is kötelező!

 • A törvény kötelez minket, hogy aki a fenti szabályokat nem tartja be, az intézmény területéről eltávolítsuk.

Annak érdekében, hogy minél tovább látogathatóak legyenek programjaink, kérjük, működjön együtt velünk és tartsa be a jogszabály előírásait!

Köszönettel: a JFMK munkatársai

Koronavírus információ 2020. szeptember 11.

A rendkívüli járványhelyzet feloldását követően a Juhász Ferenc Művelődési Központ is megnyitotta kapuit, s gazdag programkínálattal várja látogatóit. A COVID-19 vírus változatlan jelenléte miatt azonban az intézmény az alábbi intézkedéseket hozza, amelyben a Nemzeti Népegészségügyi Központ COVID-19 ajánlásait vette alapul.

Általános intézkedések

 • Az intézmény épületeiben fokozott figyelmet kell fordítani a tisztaságra. Kötelező a napi két alkalommal történő fertőtlenítő felmosás, a kilincsek, a gyakran használt bútorok és tárgyak fertőtlenítése.
 • A mosdóhelyiségek napi többszöri fertőtlenítése szükséges. A látogatók mosdójában különös figyelemmel kell gondoskodni a kézfertőtlenítők feltöltéséről/cseréjéről, papírtörlők biztosításáról.
 • A dolgozók által használt teakonyha napi rendszeres fertőtlenítése szükséges.
 • Az épületekben a bejáratokhoz, jól látható és megközelíthető helyen kézfertőtlenítőket kell kihelyezni.
 • A kihelyezett kézfertőtlenítőket a látogatóknak belépéskor kötelező használni.
 • Az épületekbe belépő látogatóknak ajánlott a 1,5 m-es szociális védőtávolság betartása.
 • A látogatók számára az épületbe lépéskor a  maszk viselése kötelező.
 • A munkatársak számára a közösségi terekben, bármely látogatókkal történő
  kapcsolatfelvétel során kötelező a maszk viselése. Maszkot az intézmény biztosít a munkatársak részére.
 • A Faluház épületében található, a látogatókat (is) ellátó, kiszolgáló vendéglátóhelyet illetően a vendéglátóhelyekre vonatkozó jelenleg érvényes általános, valamint Covid 19 -re vonatkozó egészségügyi szabályok az irányadóak. Betartásukért és betartatásukért a Bérlő felelős.
 • A Kultúrváróban dolgozó információs munkatárs az ügyféllel, látogatóval találkozva köteles arcmaszkot viselni, pénzkezeléskor kézfertőtlenítőt használni.
 • Előnyben kell részesíteni az online jegyértékesítést, a helyszíni szolgáltatások kifizetésekor pedig a bankkártyás fizetést.
 • A belépőjegyes előadások esetén lehetőség szerint gondoskodni kell az érintésmentes bejutásról, továbbá a sorban álláskor a szociális védőtávolság lehetőség szerinti betartatásáról.
 • Az előadásokra érkezőket fogadó kollégáknak (ruhatáros, jegyszedő…) kötelező a maszk viselése a fogadáskor, ültetéskor.
  Speciális intézkedések
 • A fellépők, valamint a nézők egészségügyi biztonsága érdekében biztosítani kell a közönség és az előadók külön útvonalon történő közlekedését.
 • Több külön produkció esetén a fellépőknek lehetőség szerint biztosítani kell a külön öltözőt, ha erre nincs mód, fel kell hívni a figyelmet a távolságtartásra.
 • Egymás után használt öltözők esetén az öltözők fertőtlenítő takarítása ajánlott.
 • A nézők és az előadóművészek közvetlen érintkezése nem támogatható – visszavonásig nincs mód autogram kérésére és/vagy rajongói ajándék (például virágcsokor) közvetlen átnyújtására.
 • A színpadon ill. előadásban használt technikai eszközöket (elsősorban mikrofonok) minden használat után fertőtleníteni kell.
 • A Faluház Kultúrvárójában folyamatosan rendelkezésre kell, hogy álljon 1db érintésmentes lázmérő, működőképes állapotban.

Kommunikáció

 • A látogatók felé online felületeken és az épületekben jól látható módon kommunikálni kell az egészségügyi szabályok fokozott betartásának szükségességét, a JFMK vonatkozó szabályait.
 • Az épülethasználókra vonatkozó szabályokat az intézmény a JFMK Házirendjének kiegészítésével, valamint tájékoztató plakátok kihelyezésével foglalja írásba.
 • A mosdók falára el kell helyezni a helyes kézmosás szabályairól szóló tájékoztatót.
 • Az öltözőkbe a megfelelő tájékoztatás érdekében szükséges kihelyezni a Házirendet, az öltöző mosdókba a helyes kézmosás szabályairól szóló tájékoztatót.
 • Az intézmény dolgozóinak meg kell ismerniük a Covid -19-cel kapcsolatos kötelező egészségügyi előírásokat, azok változásait nyomon kell követniük. Ennek érdekében az intézmény vezetése gondoskodik a megfelelő és folyamatos tájékoztatásról.

A rendelkezés visszavonásig hatályos, az intézmény látogatóira és munkatársaira érvényes.

Biatorbágy, 2020.09.11.

Szádváriné Kiss Mária
igazgató
Hívj meg másokat is! Ajánld ismerőseidnek!