IX. Biatorbágy Fotószalon kiállítás

A szépség mindenütt ott van”

IX. Biatorbágy Fotószalon

Auguste Rodin mondta: „A szépség mindenütt ott van, nem rajta múlik, hogy nem látjuk meg.”

A Biatorbágyi Fotóklub Egyesület (BFE) IX. Biatorbágy Fotószalon elnevezésű pályázatának résztvevői mindenütt ott voltak, ahol a szépség megnyilvánult. Erről tanúskodik a BFE által meghirdetett 2020. évi IX. Biatorbágy Fotószalonra beérkezett és kiválasztott művek sokasága.

A megnyitó, a díjátadó és a díjazott művek vetítése és az I-III. helyezettek kiállítása 2020. november 18-án lett volna a Faluházban, de erre a közben bevezetett intézkedések miatt már nem kerülhetett sor.

Szeretettel ajánljuk látogatóink figyelmébe a BFE elnöke, BOZZAI ATTILA által szerkesztett online kiállításmegnyitót:

A BFE évados bemutatkozó kiállítását 2021 áprilisára tervezzük a Faluház Galériában… hogy még több szépséget lássunk meg a világból!

A pályázat zsűri által kiállításra kiválasztott fotói BOZZAI ATTILA és FRINDT PÉTER szerkesztésében, kategóriánként az alábbi linkeken is láthatók:

Természet

Színes

Fekete fehér

Karantén

A BFE – a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége védnökségével – 2020-ban kilencedik alkalommal írta ki nemzetközi fotópályázatát.
A pályázaton az amatőr és profi fotósok négy (Színes-kötetlen, Fekete-fehér-kötetlen, Természet és tájkép, Karanténfotók) kategóriában, kategóriánként legfeljebb 4 felvétellel indulhattak.

A versenyt 4 főből álló zsűri bírálta el, tagjai neves magyar és külföldi fotóművészek:
Sandra Zagolin, Olaszország, Daróczi Csaba természetfotós, fotóművész, Kerekes István fotóművész és Heltai Csaba tipográfus, képszerkesztő, 2006-tól közel 14 éven át a National Geographic magazin magyar kiadásának művészeti vezetője.

A fotószalonra 89 fotós 1059 alkotással nevezett. A zsűri pontozással a Színes (kötetlen) kategóriában 35, a Fekete-fehér (kötetlen) kategóriában 33, a Természet és tájkép kategóriában 32, a Karantén kategóriában 14 képet választott vetített képes bemutatásra.

DÍJAZOTTAK:

Színes kötetlen

I. ELŐD LÁSZLÓ: Reggeli meló
II. ELŐD LÁSZLÓ: Éjszakai kalmárok
III. TONOMÁR MÓNIKA: Kapitány

Fekete-fehér kötetlen

I.TONOMÁR MÓNIKA: Tájkép lóval
II. RÓZSA TAMÁS: Szárnyalás
III. HORVÁTH BOTOND: Szabadság híd ködben

Karantén

I. PRAUDA MIKLÓS: Mollika
II. EIFERT JÁNOS: Ablakban
III. TÖRÖK TIBOR: Magányosan a könyveim közt

Természet és tájkép

I. LITAUSZKI TIBOR: Ágasok lehelete
II. KOVÁCS NORBERT: Ébredések
III. ELŐD LÁSZLÓ: Tűzhal kánaán

A legeredményesebb alkotó (a négy kategória összesített versenyében, 7 díjazott/elfogadott képpel, a legmagasabb összesített pontszámmal): Előd László

A nyomtatott kiadvány (szerkesztő Bozzai Attila és Frindt Péter):

Hívj meg másokat is! Ajánld ismerőseidnek!