Ismét online térben

Ismét online térben

egymás nélkül mégsem élhetünk / szükségünk van a másik test melegére / az ólmelegre a közös örömre nyomoruságra” – kiált a mélységekből a biai kötődésű költő, Parancs János. Szavai mintha hirtelen kapnának aktualitást, új értelmet mostanság, amikor a közelség, az érintés az egyik legnagyobb veszélyforrást jelentheti, s minden köhintéskor a láthatatlan ellenség, a COVID jelenlétét feltételezzük. Amikor az elhatalmasodó  vírus miatt új szakkifejezéseket tanulunk meg naponta: most éppen járványügyi helyzetből veszélyhelyzetbe kerültünk. S ajtóink ismét bezáródtak a látogatóink előtt.

Szigorú szabályok, szokatlan viselkedési normák közé zárva próbálunk mi is, a kultúra szolgálatában állók helyt állni a jelenlegi körülmények között is: kultúrát biztosítani a közösségi terek nélkül, vagyis kultúrát vinni az otthonokba. Közösséget építeni ismét az online térben.

Mi, a művelődési központ csapata honlapunkon és facebook oldalunkon folyamatosan jelen leszünk, s mindent megteszünk saját eszközeinkkel, hogy ne kelljen egymás nélkül élnünk!

Ígérjük, hogy igyekszünk sokszínű, igényes online tartalmakat közzétenni; igyekszünk az aktuális helyzetekre és igényekre gyorsan és érzékenyen reagálni.

Közösségeinktől azt várjuk, hogy gondolkodjunk együtt, segítsük egymást ebben a nehéz helyzetben is! Követőinktől azt kérjük, hogy aktuális információinkért, különféle online-programjainkért figyeljék honlapunkat és facebook oldalunkat! Jelezzenek nekünk az online-csatornáinkon! Mert „egymás nélkül mégsem élhetünk…” –amíg személyes jelenléttel nem lehet, az online tér adta lehetőségek között! Éljünk vele, hogy továbbra is legyenek közös örömeink!

Szádváriné Kiss Mária
igazgató

 

Fotó: Vadócz Dávid

Hívj meg másokat is! Ajánld ismerőseidnek!