DÉRI JÁNOS televíziós műsorvezető

Egyik műsorában kezdő riportereknek küldött egy mosolyra fakasztó tanácsot: Ha fontos emberrel akarsz riportot készteni, mindig tartózkodj a mosdó közelében, de csak kifelé jövet szólítsd meg … és soha ne fogj kezet!

Április 14-én lett volna 70 éves DÉRI JÁNOS televíziós műsorvezető.

A Budapesti Műszaki Egyetem Gépészmérnöki Karán végzett. 1975-ben jelentkezett a Riporter kerestetik című vetélkedőre, ahol a III. helyezést érte el.

1977–1983 között a Magyar Rádió ifjúsági osztályán dolgozott, 1983-tól a társadalompolitikai szerkesztőség munkatársa, valamint az Ablak állandó műsorvezető-riportere lett. Szórakoztató műsort is vezetett Ez+Az címmel, ennek egyik népszerű rovata volt a selejtes termékeket ironikusan bemutató Pocsék Áruk Fóruma. Ő indította a Nulladik típusú találkozások című, paranormális jelenségekkel foglalkozó műsort is. Állandó résztvevője volt a Rádiókabarénak is. Kedves, szerény személyisége., szarkasztikus humora közkedveltté tett. Egyszer egy kisfiú mesélte, azért szereti a műsorait nézni, mert olyan, mintha hozzá beszélne, s ha nincs is éppen otthon senki, nem érzi magát egyedül.
Déri János fiatalon, 41 éves korában tüdőrákban hunyt el.

Halála után barátai róla elnevezett, színészeknek és közéleti szereplőknek adható díjat alapítottak, Dunaújvárosban pedig az ő nevét vette fel a Dunaújvárosi Főiskola Kommunikációs Intézete és Médiacentruma.

Borítókép: szeretlekmagyarorszag.hu

Hívj meg másokat is! Ajánld ismerőseidnek!