Bemutatkozás

“Hivatásunk, hogy élményekkel gazdagítsunk. Örömmel teszünk azért, hogy nálunk egyénekből közösség, üres termekben művészet, két pohár sörből baráti koccintás szülessen. Fontos, hogy egyre többen tanuljunk egymástól, mutassuk meg értékeinket, hogy még büszkébbek lehessünk otthonunkra, Biatorbágyra.”
( JFMK munkatársai: Küldetésnyilatkozat )

Kedves Látogató!

A Biatorbágyi Juhász Ferenc Művelődési Központ Budapest közelében, a hangulatos, fiatal agglomerációs kertváros szívében működik. Biatorbágy város kulturális-információs központjaként a minőségi kultúra közvetítés és közösségépítés bázisa: állomás, találkozási pont, kapcsolatteremtési színtér az egyének, illetve a helyi társadalom különböző szereplői számára.
1992. május elsejével alapította Biatorbágy Nagyközség Képviselő-testülete összevont intézményként, Faluház és Karikó János Könyvtár néven, 2017. január elsejétől pedig a könyvtártól külön válva, Juhász Ferenc Művelődési Központként szervezi a város közművelődési életét.

Központi épülete – az egykori Viadukt-vasútállomásból átalakított és egy 280 fős, többfunkciós nagyteremmel kibővített harmonikus épületegyüttes – az egykori Bia és Torbágy határán áll. Telephelye a Füzes-patak partján található Közösségi Ház, valamint a biai településrészen, a Nagy utcában lévő Bábosház.

A három épületben és a szabadtéri helyszíneken elkötelezett, felkészült, kreatív szakmai csapatunk 400 körüli rendezvényt szervez évente, illetve biztosítja a programok tárgyi-technikai-szakmai hátterét. Intézményünk otthona 39 civil közösségnek, 8 saját csoportot működtet, helyet ad a Pászti Miklós Alapfokú Művészeti Iskolának, valamint a Völgyhíd Televíziónak. A programokon 70 ezernél több látogató fordul meg, és veszi igénybe a különféle szolgáltatásainkat.

Intézményünk 2018 januárjától a Minősített Közművelődési Intézmény Cím birtokosa.

Névadónk, a nemzetközileg is ismert, kétszeres Kossuth-díjas költő, a Nemzet művésze Bián született 1928-ban, a város első és egyetlen díszpolgára volt, s az ugyancsak biai születésű világhírű festő, Hantai Simon jó barátja.

Negyedszázados intézményünk Juhász Ferenc szellemi hagyatékához méltón kívánja szolgálni a 14 ezer biatorbágyi és az idelátogatók kulturálódási igényeit, erősíteni a lokálpatriotizmust, s öregbíteni Biatorbágy jó hírnevét.

Családias hangulatú, esztétikus tereinkkel, folyamatosan fejlesztett tárgyi-technikai eszközparkunkkal, minőségi szakmai szolgáltatásainkkal várjuk önöket szeretettel!

Szádváriné Kiss Mária
igazgató

Érdekességképpen töltse le jubileumi kiadványunkat!
Önkormányzati határozat JFMK 5 éves programtervéről