Bemutatkozás

3

 

Köszöntöm a Látogatót!

A közel 14 ezer lakosú Biatorbágy fiatal, dinamikusan fejlődő, közösségközpontú kertváros Budapest vonzáskörzetében, a Zsámbéki-medencében. A Biatorbágyi Juhász Ferenc Művelődési Központ a minőségi kultúra közvetítés és a közösségépítés bázisa a városban. Állomás, találkozási pont és kapcsolatteremtési színtér az egyének, illetve a helyi társadalom különböző szereplői számára.

Központi épülete az egykori vasútállomásból átalakított és egy 280 fős, többfunkciós nagyteremmel kibővített harmonikus épületegyüttes a város szívében, az egykori Bia és Torbágy határán áll.

Biatorbágy Nagyközség Képviselő-testülete 1992. május elsejével alapította az összevont intézményt Faluház és Karikó János Könyvtár néven,  2017. január elsejével pedig a könyvtártól külön válva Juhász Ferenc Művelődési Központként működik tovább.

Évente  400 körüli rendezvényt valósít meg,  otthona 37 civil közösségnek, 9 saját csoportot működtet és 40 ezer körüli látogató fordul meg a rendezvényeken, és veszi igénybe a különféle szolgáltatásokat a három épületében.

Névadónk, a kétszeres Kossuth-díjas költő, a Nemzet művésze Bián született 1928-ban, a város első és egyetlen díszpolgára, az ugyancsak biai születésű világhírű festő, Hantai Simon jó barátja volt.

Negyedszázados intézményünk értékközpontú szemléletével, a hagyomány és modernitás harmonikus összekapcsolásával Juhász Ferenc szellemi hagyatékához méltón kívánja szolgálni a közel 14 ezer biatorbágyi és az idelátogatók kulturálódási igényeit.

Sajátos, egyedi arculatunkkal, családias, esztétikus tereinkkel, minőségi szakmai szolgáltatásainkkal, elkötelezett, innovatív szakmai csapatunkkal, folyamatosan fejlesztett tárgyi-technikai eszközparkunkkal várjuk látogatóinkat.

 

Szádváriné Kiss Mária igazgató

 

Érdekességképpen töltse le jubileumi kiadványunkat!
Önkormányzati határozat JFMK 5 éves programtervéről