Bábos siker Lakitelken

“Egyszerűségében volt a nagyszerűsége”

A biatorbágyi cipciripek bábos sikere

A lakitelki kultúrpalotában egy hónap alatt kétszer is szerepelt a Juhász Ferenc Művelődési Központ Cip-cirip Bábcsoportja a Nemzeti Művelődési Intézet meghívására. Kis csapatunk a Kultúrházak éjjel-nappal program után az országos Bűvös Bábos szemlén vett részt a .

“Hogyan telt a gyermekkorom” című mesével, s mindkétszer óriási sikert aratott.

Ezt a mesét a nyári táborban dolgoztuk fel, és mutattuk be 22  gyermek közreműködésével. Akkor, ott minden díszletet, kelléket és bábot egy hét alatt a gyerekek készítettek el, a szövegeket, jeleneteket is ott helyben találtuk ki, osztottuk be, tanulták meg.

Most a csoport 7 fővel állt színpadra, mindössze három próbával. A gyerekek lelkesedése töretlen volt. Közösen alakítottuk ki, hogy ki mit mond, mit mozgat, zenél, énekel.
A legkisebb és először színpadra lépő 6 éves kislánytól a 14 éves kamasz fiúkig mindenki arról tett tanúbizonyságot, hogy rugalmasan kezelik a kihívásokat, az új feladatokat, kreativitásuknál  csak a lelkesedésük volt nagyobb, ami átsugárzott a fellépésen is, hiszen lendületesen pergett az előadás, a nézők szinte folyamatos kacagása kíséretében.

 A humor nagyon kényes dolog egy előadásban. Ha csak vicceskedünk, sokszor pont az ellenkezőjét érjük el és inkább kínos lesz, mint mulatságos a végeredmény. Gyerekelőadásoknál ez különösen nehéz műfaj.  A Cipciripek azonban, mivel mindent a megbeszéltek szerint, pontosan, precízen játszottak, emellett önfeledt lendülettel – na, ez volt az, amit a szakmai zsűri nagyra értékelt. “Egyszerűségében volt a nagyszerűsége és remekül szórakoztunk” – mondta Asbót Anikó, a debreceni Vojtina Bábszínház igazgatója.
A 13 fellépő csoportból hármat emelt ki a zsűri, a Cip-cirip Bábcsoportot elsőként, oklevelet, kesztyűsbábokat és személyre szóló ajándékcsomagokat is kaptak a gyerekek.

Hazafelé a buszon, miután megettük a sütiket, pogácsákat és lelkesen mesélgettük egymásnak élményeinket, kártyáztunk és zenét hallgattunk, a hatéves a tizenegy éves ölében elaludt.  A tizennégy éves kamasz fiú pedig így nyilatkozott:

az ilyen klassz napokért érdemes a bábszakkörre járni”

A Cip-cirip  Bábcsoport legközelebb október 30-án 10.00-kor lép fel a Faluházban, melyre minden érdeklődőt szeretettel várunk.

Tóth Kriszta

Hívj meg másokat is! Ajánld ismerőseidnek!