A türelem közösséget terem

Ti merre jártok mostanában? – tettük fel a kérdést látogatóinknak a Juhász Ferenc Művelődési Központ Facebook oldalán, május végén, miután a jogszabályok könnyítettek a karantén szigorú korlátozásain. És rögtön válaszoltak is többen egy-egy fotóval.

Schtrack Orsi, a PMAMI néptánctanára „élő” videós bejelentkezését iharosi otthonából pár óra alatt kétezer fölött megnézték. Kiss Eszter színművész Irodalmi teaházacskájába vasárnap esténként ugyancsak tömegek tértek be. Dr. Konta Ildikó klinikai szakpszichológus elgondolkodtató, lecsendesítő elmélkedései szintén nagyon sokakat megszólítottak. A Kertbarát körünk szakmai vezetője, Újvári Gabi öngyógyító kiskertjének növekedését is népes tábor követte. És megkérhettünk pedagógust, orvost, olimpikont, zenészt, civil szervezeti vezetőt – mindenki örömmel, szívesen küldött karantén-videót. Énekelhettünk Paár Julcsival még takarítás közben is, bábot faraghattunk Néder Norbival, mesélt nekünk a bábszínész Tóth Kriszta, muzsikált Éles Gábor, Köllő Attila…

Hétről hétre változott a járványhelyzet s vele az életünk, a feladatunk. Türelemmel újraterveztünk, s mindehhez újabb és újabb partnereket kerestünk. No és rengeteget tanultunk: a digitális technikákról, az online térről, a szakmánkról, de magunkról és Biatorbágyról is. Közben szép lassan közösség épült: a virtuális térben, online eszközökkel, de valós emberekkel, biatorbágyiakkal – Önökkel/Veletek!

Köszönjük mindenkinek, tartalomszolgáltatóknak, olvasóknak, követőknek (4000 fölött vannak!), hogy velünk tartottak és tartsanak továbbra is, hiszen a kedvenceket folytatjuk: lesz például Kiss Eszter és Konta Ildikó és még sok-sok újdonság!

Reméljük azonban, hogy nyártól kezdve személyesen is találkozhatunk a Faluházban, a Közösségi Házban, a Bábosházban! Mi már erre is készülünk: nyáresti komoly- és könnyűzenei koncertekkel, faluházi kertmozikkal, a Szent István-napi ünnepséggel, a SzeptemBeer-rel, a Nyitott kapukkal, stand-up-pal, színházzal – augusztus végén a szeptemberi műsorfüzettel. És megszépült környezettel s mindenek előtt nagy-nagy szeretettel várjuk továbbra is látogatóinkat!

Szádváriné Kiss Mária
JFMK igazgató

Hívj meg másokat is! Ajánld ismerőseidnek!