“… a helynek arca van. (…)”

„A hely mindig festmény és rajz, és nincs belőle több, mint ez az egy.

A hely nemcsak az, ahol a dolgok vannak. (…)

A helynek nemcsak fizikája, hanem metafizikája is van

és nemcsak látvány, hanem géniusz.

Ezért nem határozható meg, csak lerajzolható, mert nem kiszámítható,

mert arc

a helyek nevek. (…)”

– Hamvas Béla bölcs gondolatait tovább víve: Biatorbágy egy hely, nincs belőle több, mint ez az egy (legalábbis 1966 óta, végérvényesen egybeforrt a két falu, Bia és Torbágy) és Biatorbágynak arca van!

Az arcát pedig sok-sok minden mellett legfőképpen mi, biatorbágyiak adjuk!

A Biatorbágyiak vigassága elnevezésű estünkön minden Biatorbágyról, illetve a biatorbágyiakról szólt a biatorbágyiaknak!

Az alapfeltételeket Biatorbágy Önkormányzata biztosította intézményünk éves költségvetésében, személyes jelenlétével megtisztelt Cserniczky Tamás alpolgármester úr és Szanyi József külterületi tanácsnok. Video üzenetben köszöntött Tarjáni István polgármester úr.
A tombolákat a városnak arcot adó vállalkozások, szolgáltatók, alkotók ajánlották föl, a vendégváró ételt, italt ugyancsak Biatorbágy arcához tartozó helyi vállalkozások biztosították. Az est karmestere, Szemerédy Béla és a kvízjáték vezetője, Szederkényi László ugyancsak a városnak arcot adó személyiségek, akik önzetlenül vállalták a feladatot. A műsort is ajándékba kaptuk minden fellépőtől, mert ők is biatorbágyiak.

S a Juhász Ferenc Művelődési Központ teljes csapatával állt a rendezvény mögött.

Köszönjük mindenkinek!

Reméljük a biatorbágyiak vigassága folytatódik, s ezen estet is meg tudjuk majd ismételni. Bízunk benne, hogy a „csoda és ez a különleges ajándék” – az egyik vendégünk szavai ezek – megismételhető.

Az eseményről készült képek:

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fbiatorbagyjfmk%2Fposts%2F5256012671075674&show_text=true&width=500

Szádváriné Kiss Mária
JFMK igazgató

Hívj meg másokat is! Ajánld ismerőseidnek!