VÁROSÜNNEP TESTVÉRVÁROSOKKAL

Június 23–25., péntek–vasárnap

VÁROSÜNNEP TESTVÉRVÁROSOKKAL
– JÓ ITT ÉLNI, JÓ ITT LENNI –
„Itt van a város, vagyunk lakói.”

Ünnepeljük együtt a várossá avatás 10. és az alistáli testvérkapcsolat 5. évfordulóját!

Június 23., péntek

21.00–22.30 OCHO MACHO-koncert a Fő téren
A Fonogram-díjas, kétszeresen platinalemezes, Nagy-Szín-Pad! tehetségkutató-verseny nyertes banda minden fesztivál hangulatfelelőse. Az együttes 2003-ban alakult Kőszegen, az általuk “huppogásnak” hívott stílusú zenében a reggae, ska, punk és latin zenei műfajok szerelmesei biztosan felfedezhetnek valami nekik tetszőt. Nevük, szándékosan pontatlanul fordítva, annyit tesz, “Nyolc hím”.

23.00–1.00 UTCABÁL DJ Newikkal a Fő téren
A tavalyi sikerre való tekintettel ismét a MusicFM és a Rádio 1 sikeres műsorvezető lemezlovasa, DJ Newik kever zenét az Utcabálhoz. Newik célja – ahogy ezt első kiváló dala, a My Love, és fellépései is bizonyítják – hogy a szabadság érzését juttassa át a közönségnek a zenén keresztül.

Június 24., szombat

8.30–13.00 BOULE-VERSENY a Karinthy utcai iskolaépület pályáján
A Német Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében kicsik és nagyok is kipróbálhatják magukat ebben a hangulatos sportban. A játékot különböző méretű golyókkal játsszák, célja, hogy saját általában fémgolyónk gurításával megközelítsük a célgolyót.

9.30–, 12.30– BIATORBÁGY GASZTRO kerékpáros városnéző túra
Biatorbágy látható és ízlelhető nevezetességei körül a BiKE Biatorbágyi Természetbarát és Kerékpáros Egyesület, valamint a Biatorbágyi Tájvédő Kör Egyesület közös szervezésében indul útnak a túra a JFMK udvarából.

11.00–13.00 REFORMÁCIÓ 500 konferencia és “Biblia és reformáció” címmel kiállítás
A JFMK épületében, a konferencián, előadások hangzanak el az európai és magyarországi reformáció történetéről és hatásáról Margit István szerkesztő (Pécel), Dr. Horkay László ny. ref. Püspök (Nagydobrony) és Molnár Sándor biai ref. lelkész előadásában. Az esemény szervezi a Biai Református Egyházközség és a Torbágyi Református Egyházközség. Moderátor: Tankóné Bíró Mónika, a Torbágyi Református Egyházközség lelkésze.

12.00–20.00 Családi játszótér, civil és vállalkozói sátrak, kirakodóvásár és étel-ital a Fő téren és a Baross utcában
Bemutatkozik a Városünnep közönségének a helyi K&H fiók, a B3 Takarékszövetkezet és a biatorbágyi Postafiók, az Egészséges Biatorbágyért Egyesület, a biai református gyülekezet és a torbágyi katolikus egyházközség, továbbá a JK Rendszerek Kft.. Sátraikat a Baross utcában találják meg.
Főzős sátrakban teljesítenek szolgálatot, étellel és itallal látnak el bennünket az Őszidő Nyugdíjasklub, a Turwaller Stammtisch Egyesület, a Székely Kulturális Egyesület, a Pecató Sporthorgász Egyesület, a Vöröskereszt biatorbágyi alapszervezete, az Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a Hagyományőrző Egyesület, a Füzes Alapítvány és a Sakkcsapat és barátai, a Chaplinnel egy sátorban.

15.30–15.45 FELVONULÁS zeneszóval
Az Ifjúsági és KRESZ-parkból indul a menet, Bia és Torbágy településrészek összetartozását  jelképező Szimbiózis-szobortól a Fő térre. A menetet kíséri és zenével szórakoztatja a Biatorbágyi Ifjúsági Fúvószenekar.
Gyülekező 15:15-től

16.00 ÜNNEPÉLYES MEGNYITÓ ÉS DÍJÁTADÓK a Fő téren
Elismerő díjak átadása: Biatorbágyért kitüntetés, Biatorbágy Városért életműdíj, Szép Porta Biatorbágy díj. Az ünnepségen közreműködik a Biatorbágyi Ifjúsági Fúvószenekar és a Füzes Táncegyüttes.

17.00–18.30 KULTURÁLIS MŰSOROK a Fő téren
Biatorbágyi Ifjúsági Fúvószenekar és Füzes Táncegyüttes
A Biatorbágyi Ifjúsági Fúvószenekar és a Füzes Néptáncegyüttes 1986-ban alakult meg a német nemzetiségi hagyományok ápolására. Jelenleg a két együttes összlétszáma közel 100 fő. Az együttesek szép sikereket értek el hazai nemzetiségi találkozókon, fesztiválokon, és számtalanszor szerepeltek külföldön is.

A nagydobronyi kultúrház néptáncosai
A HATRÁC Néptáncegyüttes a nagydobronyi kultúrházon belül működik. Céljuk, hogy megőrizzék, ápolják és továbbadják azokat a népi hagyományokat, amelyeket szüleiktől és nagyszüleiktől örököltek.

Az Alistáli Művészeti Alapiskola néptánccsoportja

20.00–21.40 R-GO-koncert a Fő téren
Szikora Róbert és az R-GO első koncertje Biatorbágyon. Az 1982-ben alakult együttes teljesen új stílust alakított ki, ez az úgynevezett csikidam, mely a dallamos latin-amerikai muzsika, a funky és a keményebb rockos ritmusok találkozása. Az együttes alapvető részét képezi már a kezdetektől fogva a két szinkronban mozgó táncoslány, az R-Go gidák. 1983-ban kialakított mozgásuk (az úgynevezett gidatánc) alapjai több, mint harminc év után is változatlanok.

22.15–2.00 UTCABÁL a Nexus zenekarral a Fő téren
A zenekar repertoárjában a 80’-as, 90’-es évek magyar és külföldi slágereitől a mai napjaink slágeréig minden megtalálható (Pop, Rock, Rock and Roll, Funky, Latin, Disco).

Június 25., vasárnap

12.00–20.00 Családi játszótér, kirakodóvásár és étel-ital a Fő téren

14.30–16.30 KULTURÁLIS MŰSOROK a Fő téren
Szakály Mátyás Férfikórus, Biatorbágy
A Szakály Mátyás Férfikórus Biatorbágyon felekezeti és ipartestületi tagokból alakult 1959-ben. Rendszeresen adnak koncertet a Nemzeti Galéria vasárnapi zenés sétáinak. Magyarországon kívűl sikerrel szerepeltek Németországban, és Erdélyben is.

Széki Hajnal Néptánccsoport, Biatorbágy
A Biatorbágyi Székely Kör gyerek tánccsoportja, a Széki Hajnal, 2016 szeptemberében a tagok gyermekeiből alakult. A fellépésen közreműködik a Vizeli Trió.

Pászti Miklós Vegyeskórus, Biatorbágy
Az idén “ezüst-évfordulós” együttes 25 éve alakult meg a falu énekelni szerető tagjaiból Bolyki Eszter vezetésével. A hazai és nemzetközi sikereket egyaránt elért kórus jelenlegi vezetője Barlay Zsuzsa.

Pászti Miklós Művészeti Iskola, Barackvirág és Barackmag néptánccsoportjai
A fellépésen közreműködik a Vizeli Trió.

Sirülő Néptánccsoport, Gyergyóremete
A gyergyóremetei tánccsoport, 9 éve vette fel a „Sirülő” Néptánccsoport nevet és elsősorban az erdélyi, azon belül pedig kiemelten a gyergyói táncok elsajátítását, bemutatását és továbbadását tűzte ki célul. A csoportot Portik-Bakai Ádám vezeti.

17.00–18.30 Az ÉLES GÁBOR TRIÓ és TÓTH VERA koncertje a Fő téren
A Trió névadója, a biatorbágyi Pászti Miklós Művészeti Iskolában gitárt tanító Éles Gábor mellett, színpadra lép Móré Attila és Szkladányi András is. A koncert hangulatának emeléséhez pedig Tóth Vera énekesnő járul majd hozzá.

20.00–21.30 BON-BON-koncert a Fő téren
A zenekar két, szintén biatorbágyi tagja, Török Tamás és Szolnoki Péter gondoskodik majd arról, hogy sikerrel zárhassuk az évfordulós Városünnepet.

A rendezvény teljes időtartama alatt orvosi és biztonsági ügyelet működik. Orvosi ügyelet, információs sátor, illemhelyek a rendezvénytérképen jelölt pontokon találhatók. 

Hívj meg másokat is! Ajánld ismerőseidnek!

Kapcsolódó bejegyzések