VÁROSI GYEREKNAP

HELYSZÍNVÁLTOZÁS! A Gyereknap a JFMK-ban lesz megtartva az eső miatt!

TÁNC FÖLDÖN, VÍZEN, LEVEGŐBEN!

9.30 Örülünk, hogy megszülettél!

Biatorbágy város köszönti újszülött lakóit. A legkisebbek neve, falevél formájában kerül fel a Juhász Ferenc Művelődési Központ aulájában található életfára.

 

11.00 A rátóti csikótojás – A Cip-cirip Bábszakkör előadásában

A népmesét bábokra álmodta és betanította Tóth Krisztina és Néder Norbert.

 

11.30 Lant és paróka

A Tabulatúra régizene-együttes Magyarország történelmi korszakait kíséri végig az ünnepségek, a mulatozás, az ahhoz kapcsolódó szokások és etikett szempontjából. A különböző periódusokhoz kötődő zenék bemutatásán túl ebben a műsorukban is célul tűzték ki, hogy a kor szokásairól, egy-egy királyi lakoma menetéről, az ahhoz kapcsolódó táncokról meséljenek. A Company Canario Historikus Táncegyüttes segítségével megelevenednek ezek a szokások, táncok, melyeknek így a gyerekek is részesei lehetnek. A produkciót eredeti tánckönyvek alapján készült koreográfiák alkotják, aminek célja bevezetni a gyerekeket a historikus zene és tánc világába, s ezen keresztül történelmi ismereteket adni át számukra elsősorban a kora barokk világáról.

 

13.00 Tánc minden műfajban – Biatorbágyi és környékbeli tánccsoportok bemutatói Fellépnek a Pászti Miklós Alapfokú Művészeti iskola néptáncosai, a Füzes Táncegyüttes gyerekcsoportja, az ARTsműhely és Szalay Zsombor táncosai, a Stardust Dance, a No Comment és még sokan mások.

 

17.15 Halihó…! – A Széltolók együttes koncertje

Vidám, interaktív zenés kalandozás.

 

18.00 Hőlégballonos függeszkedés (kötött ballonos repülés)

 

EGÉSZ NAP JÁTSZÓTÉR:

Tűzoltó-, mentő- és rendőrautó kipróbálása a Biatorbágyi polgárőrség és az Önkéntes Tűzoltóegyesület szervezésében. Hatkör-játék Herczegfalvi Edinával. Kézműves-foglalkozások, Néder Norbi körhintája, PERON vízibomba-csata és egyéb „bajnokságok”, Matilda kertje, ugrálóvárak, babajátszó a családsegítő Kipikopik Játszóházával, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalommal és a Lélekformálókkal. Ízelítő a Kerekítő, a Csiribiri és a Varázskoncert foglalkozásokból.

A belépés ingyenes!

Időpont: 05.26., szombat, 11.00-18.00

Helyszín: Füzes-patak partja

Hívj meg másokat is! Ajánld ismerőseidnek!