Tájékozató az újranyitásról

A Biatorbágyi Juhász Ferenc Művelődési Központ Házirendjének kiegészítő módosítása a 3/2021. sz. Igazgatói utasítás alapján

A 194/2021. (IV. 26.) Korm. rendelet a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának harmadik fokozatára tekintettel a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedéseket szabályozó kormányrendeletek módosításáról c. jogszabály értelmében a négymilliomodik COVID-19 elleni oltóanyaggal történő védőoltás első dózisa beadásának napját követő naptól, „a 2020 novemberében bezárt szabadidős létesítmények (így különösen állatkertek, vadasparkok, múzeumok, színházak, mozik, könyvtárak) a koronavírus ellen védett személyeknek és a felügyeletük alatt lévő kiskorúaknak újra látogathatóak”. A 484/2020 rendelet 7. szakasza részletezi a szabadidős létesítményeket, köztük a közművelődési intézményeket, közösségi színtereket, melyek közé tartozik a JFMK is.

A rendeletek és az EMMI Kultúráért Felelős Államtitkárság útmutatása alapján a JFMK Házirendje az alábbiakkal egészül ki:

  1. 2021. 05. 03. napjától a rendelkezések hatályban állásáig intézményünk zárt térben és szabadtéren egyaránt csak jeggyel, regisztrációs jeggyel és beléptetéssel szervez bármilyen kulturális alkalmat. Emellett a jogszabályban előírt, megfelelő védelmi intézkedések betartásával.
  2. A 23/2011. sz. jogszabály szerinti zenés, táncos rendezvény intézményünkben nem tartható. A családi esemény vagy a magánrendezvény – a házasságkötés és a temetés kivételével – abban az esetben tartható meg, ha azon az egy időben jelenlévők száma nem haladja meg a tíz főt.
  3. Az intézményben látogató csak 23.00 óráig tartózkodhat.
  4. Az épületeinkbe csak védett személyek és az általuk kísért kiskorú gyermekek léphetnek be. Ezt belépésükkor védettségi igazolványuk és valamely személyi okmányuk felmutatásával kell igazolniuk, melyre már az épületek előtt, az épületek ajtajára kifüggesztett táblákon felhívjuk a figyelmet, az ajtóban pedig szóban felszólítjuk az igazolványok bemutatására. Amennyiben a belépni szándékozó ezt nem teszi meg, nem léphet be, ha mégis belép, a beléptető személy köteles a rendőrséget értesíteni.
  5. Kiskorúak esetében kísérő lehet a védettségi igazolvánnyal rendelkező pedagógus, szakkörvezető, csoportvezető. Intézménylátogatás esetén a kísérő személyeknek az iskola által kiállított meghatalmazással, saját csoportjaink vagy partnerközösségeink esetében egyéni szülői meghatalmazással kell rendelkezniük.
  6. A védekezéssel kapcsolatos intézkedéseket, közösségi szabályokat látogatóink számára kifüggesztjük, illetve elektronikus felületeinken is hozzáférhetővé tesszük.
  7. A színpadi produkciók esetében az előadás ideje alatt a fellépőnek nem kell maszkot viselni, de a szervező, feladatfelelős köteles gondoskodni a közönség min. 3m-es távolságáról. Egyéb esetben védettségi igazolvánnyal rendelkező közreműködőkkel dolgozunk.
  8. Az épületek közforgalmi tereiben napi kétszer (reggel és délután) kötelező a fertőtlenítő takarítás.
  9. Minden munkatársunk a szervezőmunkában az önmérséklet, a kockázatmentesség, az óvatosság, és a fokozatosság elvét követi.

A rendelkezések visszavonásig érvényesek.

Biatorbágy, 2021. 05. 03.

Szádváriné Kiss Mária

igazgató

Hívj meg másokat is! Ajánld ismerőseidnek!