Szövőszakkör

Szövőszakkörünk lassan 3 éve működik. Eleinte mindenki saját szövőkeretén dolgozott, és minden alkalommal hozta magával, amit otthon szőtt. Ez továbbra is így van, de 2022-ben két szőnyegszövőállványt kaptunk, amelyen közösen dolgozunk. Az egyik szövőállványon egy „mintaszőnyeg” készül, amelyen minden alapvető szőnyeg-technikát meg tudunk mutatni, minden résztvevőnk ki is próbálhatja a szövést. A másikon egy közösen tervezett és színezett szőnyegterv kivitelezése kezdődött meg. Ehhez a fonalakat is mi magunk festettük meg.

Szövünk és beszélgetünk, tanulunk a textilekről, egyrészt egy alapvető tematikát követve, de más textiles témákat is behozva, hogy minél gazdagabb képet kapjanak erről a különleges textiles világról.

Mivel sokan nem tudnak minden alkalommal részt venni, ezért mindenki saját ritmusában halad, így az új érdeklődők is könnyen be tudnak kapcsolódni a munkába.


A csoport vezetője Landgráf Katalin, a Magyar Művészeti Akadémia tagja, iparművész, tanár, a fóti Népművészeti Szakközépiskola alapítója, vezetője, számos tankönyv és szakkönyv, többek között a Nagy szövéskönyv szerzője.

Júniusban 4 napos „intenzív” szakkört tervezünk, ahol olyan textiles technikákat próbálunk ki, amelyekhez nem elegendő az alkalmanként 3,5 óra. Szalagszövés, fonalfestés, különleges kötés szerepel a terveink között.

Az egyéni igényeknek megfelelően, szeptembertől minden hétfőn várom szeretettel a régi és új tagokat a Bábos házban 16.30-tól 20 óráig.

Regisztrációs díj: 5000 Ft/hó

Helyszín: Bábosház

Időpont: hétfő 16.30 – 20.00 Két csoportban, heti váltásban találkozunk.

Info: Landgráf Katalin: 06 20 207 7995

Hívj meg másokat is! Ajánld ismerőseidnek!