RIPOFF RASKOLNIKOV BAND

Helyszín: JFMK

Időpont: Január 6., 20:00–

Az osztrák Ripoff “tiszteletbeli magyar blueszenész”. Röviden: fantasztikus.

Hosszabban:
Mint elismert blues gitáros és termékeny énekes és dalszerző, az osztrák Ripoff Raskolnikovot tekinthetjük az európai blues egyik legszokatlanabb alakjának.

Mint ezer másik kollégája, ő is csodálja és az ellenkezője az olyan blues óriásoknak, mint Blind Willie McTell, Skip James, Robert Johnson és John Lee Hooker. Másfelől viszont, nem úgy mint kollégáinak többsége, neki nincs késztetése arra, hogy másolja vagy imitálja őket. Minthogy arra sem, hogy a blues általánosan elfogadott határain belül maradjon.

Ami az előbb említett óriásokhoz kapcsolja, az a teljes mértékben elkötelezett, eltántoríthatatlan becsületessége a felfedezés iránt, hogy megértsen olyan emberi érzéseket mint a szeretet, szenvedély, vágy, veszteség, fájdalom, a szépség utáni vágy, élet iránti éhség vagy a haláltól való félelem.

Ezen erők által hajtva, Raskolnikov olyan erős költői és zenei kifejezésekkel átitatott dalokat enged szabadjára, amik sokszor dacolnak a stilisztikai kategóriákkal.

Színpadon általában egyedül lép fel vagy mint duó, a venezuelai Ismael Barrios, ütő hangszeressel. De néha turnézik az együttesével is, aminek tagjai Nagy Szabolcs zongorista, Kepes Róbert basszusgitáros és Gyenge Lajos dobos, három kitűnő zenész Budapestről, akikkel együtt dolgozott legutóbbi, sokak által elismert albumán ami az “Everything is Temporary” (Minden ideiglenes) címet viseli.

Belépőjegy: 2500 Ft

A koncert pályázati támogatással valósul meg.


Hívj meg másokat is! Ajánld ismerőseidnek!