“REFORMÁCIÓ 500” RENDEZVÉNYEK A JFMK-BAN

Helyszín: JFMK

Időpont: Október 19., 18:00–

JÓTÉKONYSÁGI KONCERT A REFORMÁCIÓ 500. ÉVFORDULÓJA ALKALMÁBÓL a Torbágyi Református Egyházközség rendezésében.

Fellépnek a Csillag születik tehetségkutató műsor 2011. és 2012.évi győztesei: László Attila és Mészáros János Elek, valamint a Szakály Mátyás Férfikórus  Feleki László vezetésével.

A koncert bevételét a nagydobronyi Irgalmas Samaritánus Gyermekotthon részére adják át. Az intézmény a kárpátaljai árva gyermekek otthona. Ukrajnában az állam nem támogatja a magyar intézményeket, ezért minden segítség fontos számukra.

A két rendezvényt („AZ ÖRÖK ISTEN BESZÉL – MAGYARUL”) egyedülálló kiállítások kötik össze, amelyek október 19-től november 9-ig – így a műsorok idején is – megtekinthetők.

A REFORMÁTOROK ARCKÉPCSARNOKA – kiállítás

A reformáció kezdetének ötszázadik évfordulójára készített hét terrakottaszobor az egyház megújítására tett kísérletek több száz éves folyamatát idézi fel.

Közéjük állva, téren és időn átívelő vitájuk részesévé válva értheti meg a ma embere a reformáció lényegét: visszatérni a tiszta forráshoz. A szobrok mellett a reformátorok életrajzai.

Az alkotó: Szák Kocsis Pál vezető építész, szobrász – festő, költő, író a budahegyvidéki evangélikus gyülekezet szolgáló tagja.

 A REFORMÁCIÓ BÉLYEGEKEN – kiállítás

Dr. Kocsis Attila református lelkipásztor négy részes, páratlan bélyeggyűjteménye az elő-reformáció és a reformáció jeles alakjait, a reformáció magyar vonatkozásait, valamint a Szentírás üzenetét, igehelyeit, fordításait megörökítő bélyegekből áll.

Hívj meg másokat is! Ajánld ismerőseidnek!

Kapcsolódó bejegyzések