VÁROSI EGÉSZSÉGNAP

Helyszín: Egészségház (Mester utca 2.), JFMK

Időpont: Szeptember 23., 8:00–16:00

Ingyenes szűrőprogramok és egészség-tanácsadás az Egészségházban.
Információ és bejelentkezés: az Egészségház recepcióján vagy az Egészségház honlapján.
Retro véradás – a Magyar Vöröskereszt Biatorbágy Alapszervezete szervezésében az Egészségházban. Sör és virsli minden véradónak!
Főzőverseny helyi intézményeknek – egészséges ételek főzése, kóstolása – JFMK kertjében a művelődési központ szervezésében.
A Magyar Gyermekmentő Alapítvány elméleti és gyakorlati sürgősségi elsősegélynyújtó bemutatója szülőknek és hozzátartozóknak – délelőtt 9-13 ig, a JFMK nagytermében.
Hétpróba – ügyességi és egészséges életmód akadályverseny családok és baráti közösségek részére, – 8.30 – 13.00 óráig a Fő téren.
első díj: egy hetes üdülés 4 fő részére főszezonban az önkormányzat fonyódligeti üdülőjében,
második díj: egy hetes üdülés 4 fő részére elő- vagy utószezonban a fonyódligeti üdülőben,
harmadik díj: egy hosszú hétvége 4 fő részére elő- vagy utószezonban a fonyódligeti üdülőben.
A résztvevők között további ajándékokat sorsolunk ki!
Sétálj az egészségedért! – vezetett nordic walking túra. Indulás a Mester utcai gyülekező helyről, 9.00 és 11.00 órakor. Botot biztosítunk!

Színházi előadás: „A gyáva” – A Nézőművészeti Kft. és a Manna Kulturális Egyesület közös előadása, a JFMK nagytermében, 15.00-17.00 óráig.
Rendező: Scherer Péter
Egy fiatal fiú mesél a gondolatairól, érzéseiről, a családjával lévő ellentmondásos kapcsolatáról, és arról, hogyan kezdett drogozni, s milyen kínlódások árán sikerült leszoknia. És egy apa, aki mindezt végignézi, hallgatja és éli. Zavarba ejtően személyes párbeszédek és belső monológok, humoros és keserű helyzetek az élet rendhagyó sorsfordulatai közé ékelve)
Az előadás elnyerte a 2011-es évi, VI. Gyermek- és Ifjúsági Színházi Szemle fődíját a 2012-es ASSITEJ Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálé legjobb ifjúsági előadásnak járó Üveghegy-díját.
A darab után beszélgetés az alkotókkal: Kovács Krisztiánnal, Scherer Péterrel, Gyulay Eszterrel és Surányi Judittal.

A rendezvényen kerül sor A legszebb konyhakertek verseny díjátadójára, a Humanitárius település emléktábla avatójára. Egész nap egészségvásár és kézműves-foglalkozások várják az érdeklődőket a Mester utcában.

A városi egészségnap főszervezője az Egészséges Biatorbágyért Közhasznú Egyesület, a Vöröskereszt helyi szervezete, az Egészségház és a Juhász Ferenc Művelődési Központ közreműködésével.

Hívj meg másokat is! Ajánld ismerőseidnek!