CHOPIN ÉS LISZT – KÉT JÓBARÁT – HEGEDŰS ENDRE ZONGORAMŰVÉSZ ESTJE

Hegedűs Endre Kossuth- és Liszt-díjas zongoraművész visszatérő vendég a Faluház színpadán. Varázslatos zongorajátéka most két világhírű zeneszerző, zongoraművész, pedagógus, barát, a “zongora poétájaként” is emlegetett lengyel zseni , Chopin és a magyar származású “hírhedett” nem pusztán zenész Liszt Ferenc műveit tolmácsolja.

A rendezvény védettségi igazolvány nélkül látogatható!

Brains koncert

BELÉPÉS A KONCERTEKRE CSAK VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNNYAL!

A Brains Magyarország legnépszerűbb elektronikus zenét játszó koncertzenekara: országszerte teltházas klubkoncertek és nagyszínpados fesztiválfellépések igazolják a csapat helyét a hazai és nemzetközi zenei palettán. A 2014-es Superheroes óta a képregények és szuperhősök világa kíséri azegyüttest. 2019 óta magyar nyelvű dalaikkal is befutottak a hazai rádiókban és színpadokon.

The Carbonfools koncert

BELÉPÉS A KONCERTEKRE CSAK VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNNYAL!

Magyarország egyik legismertebb koncertzenekara, akik az évek során keresztül-kasul koncertezték már az országot, de több turnén is részt vettek az Egyesült Királyságban, Németországban, Belgiumban, Szlovákiában, Szerbiában és Erdélyben is. Legutóbbi nagylemezük, a Carbonsun 2019 végén jelent meg. Egyedi elektrós, rockos hangzásviláguk rendszeresen elvarázsolja a hallgatókat, akik így hamar maguknak érzik a zenekar jelmondatát: In CarbonweTrust! (A Carbonban hiszünk!)

Vegas Show Band

BELÉPÉS A KONCERTEKRE CSAK VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNNYAL!

A Vegas Magyarország talán legjobb partizenekara. Nem pusztán képzett, számos stílusban otthonosan mozgó zenészekből, de a közönségre is fogékony emberekből áll. A szokásos partislágerek mellett előszeretettel játsszák az aktuális top hiteket, markáns vokálokkal, az eredetivel közel azonos hangzásban. Húsz éve forró hangulatú bulikat és felejthetetlen táncos estéket köszönhetnek nekik a partikon szerte az országban és egész Európában.

 

Margaret Island koncert

BELÉPÉS A KONCERTEKRE CSAK VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNNYAL!<

A Lábas Viki, Törőcsik Kristóf és Füstös Bálint alapította Margaret Island az egyik legsikeresebb popzenekar a hazai könnyűzenei palettán: Eső című daluk 2016-os berobbanását követően hamar állandó színfoltjává váltak a budapesti és vidéki kluboknak, a legnagyobb hazai fesztiváloknak és a rádiós toplistáknak is. A könnyed, pozitív és elgondolkodtató üzenetekkel tűzdelt popzenét játszó zenekar az akusztikus folk-poptól indulva az utóbbi időben újfajta hangzásokkal, új hangszerekkel is kísérletezik. A számos díjjal elismert csapat (például 2018-ban Junior Artisjus-díjjal tüntették ki a zenekar szerzőközösségét, III című lemezük 2019-ben Fonogram-díjat kapott) a siker ellenére máig az őszinte örömzenélésben hisz.

Kelenføld koncert

BELÉPÉS A KONCERTEKRE CSAK VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNNYAL!

A Kelenføld– Balaton György (gitár, ének), Fehér Tamás (szólógitár), Pass Dániel (dob) és a biatorbágyi Bolyki Marci (basszusgitár, vokál) – egy bajai gyökerű, de budapesti alternatív pop-rock zenekar. 2017-ben alakultak, ekkor jelent meg első, háromszámos EP-jük Pszichológus címmel, majd hamarosan a rendkívül frappáns elnevezésű Október című single. A Pszichológus címadó számához videoklip készült, amely a Recorderendebütált. 2018-ban látott napvilágot az első, Repülőgépek című nagylemezük. Idén márciusban volt a premierje második profi videóklipjüknek a hvg.hu-n, amit a Reflektorok fénye című számhoz forgattak le. Megalakulásuk óta folyamatosan koncerteznek, felléptek már az A38 Hajó Tetőteraszán, a Kuplungban, a Mika Tivadar Mulatóban, a TRIP Hajón, és több rádiós és tévés szereplésen vannak túl.

New Finger koncert

BELÉPÉS A KONCERTEKRE CSAK VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNNYAL!

Balás Gergő (billentyűk), Bereznai Jakab (dob), Zacher Bertalan (ének, gitár), Hikisch Péter (basszusgitár, vokál) és a biatorbágyi Bolyki Marci (ének, gitár) még a gimnáziumban alapították pop-rock zenekarukat. 2009 telén csak utcazenészként próbálkoztak kedvenc együtteseik dalaival, majd elkezdtek saját számokat írni. 2011 novembere óta koncerteznek, megfordultak jó pár budapesti klubban, egyetemi rendezvényen. 2013 decemberében jelent meg első négyszámos albumuk, az Ujjdonság, ezt két single kiadás követte, majd 2019-ben kiadták a De Most Komolyan című, hét dalt tartalmazó albumukat.

Utcabál a Gesarol zenekarral

A „rovarhalál” zenészei idén ünneplik fennállásuk 54., újraalakulásuk 29. évfordulóját. A zenekar a P.Mobil őse, bár útjaik kettéváltak. Még most is dallamos rockzenét játszanak az ősidőktől napjainkig.

BELÉPÉS A KONCERTEKRE CSAK VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNNYAL!

Anna and the Barbies koncert

Az Anna and the Barbies Magyarország egyik legsokszínűbb és legvagányabb együttese. Pásztor Anna és zenekara kendőzetlenül őszinte és felemelően pozitív dalszövegeivel, lüktető és magával ragadó rockos ütemeivel és verhetetlen színpadi jelenlétével hódította meg a közönségét és a magyar zenei szakmát.

Az együttes számára nincs lehetetlen – 2015-ben hat album anyagával zenélték tele a SYMA-csarnokot, majd 2016-ban Utópia című turnéjukon a Fővárosi Nagycirkusz porondját töltötték meg – duplán. 2017-ben Magyarországon egyedülálló módon Álmatlan címmel országosan bemutatták nagysikerű filmjüket, amely tökéletesen ábrázolja az Anna and the Barbies-jelenség lényegét.

2019-ben ünnepelték 15. születésnapjukat – a félkerek számhoz ünnepi műsort rendeztek, amelynek helyszíne a Nemzeti Színház volt. Az Indián című műsor egyben rendhagyó lemezbemutató is volt – az előadás címével megegyező nagylemez 2019. december 11-én látott napvilágot, kilenc vadonatúj, szókimodó rockdallal.

2020-ban több látványos klip is készült az album dalaihoz – a „Hadd lássam a kezeket” és a „Játék az egész” egy-egy történetet mesél el a bandatagok szerepeltetésével, míg a „Nagyon hagyom” című számhoz készült videó a Dancing with the Stars műsor harmadik helyezettjeként végzett Pásztor Annáék kimaradt táncát mutatta be. Az együttes 2020-ban egy karanténklipet is kihozott: a „Ha egyszer ennek vége” kitartásra ösztönözte a közönséget.

BELÉPÉS A KONCERTEKRE CSAK VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNNYAL!

Nemzetközi hangjegyek

„A zene világa, a világ zenéje összeköt!”

a Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar koncertje

Vezényel: Vásáry Tamás

Helyszín: Budapest, Hősök tere

Időpont: 2021. augusztus 18. 18:30

Online és élő koncert 2021. augusztus 18-án, szerdán este 18:30-tól az Európa Tanács Miniszteri Bizottságának magyar elnökségéhez kapcsolódó kulturális programsorozat nyitó koncertje a Szépművészeti Múzeum előtt.