BIATORBÁGYI FOTÓKLUB

A Biatorbágyi Fotóklub Egyesület olyan kulturális nonprofit szervezet, amelynek célja a Biatorbágyon és a város vonzáskörzetében élő, tevékenykedő, illetőleg a településhez más módon kötődő amatőr és hivatásos fotósok közös szervezetbe tömörítése, fotóművészeti tevékenységük támogatása, fejlesztése, a biatorbágyi kulturális élet gazdagítása. A klub tartalmas közösségi időtöltést kínál tagjainak, különleges vizuális élményt nyújt a képeikben gyönyörködőknek. Tagja lehet, aki hajlandó tenni azért, hogy fényképezőgépével az egyszerűen meglátható dolgokon túlit is megmutassa.

Időpont: minden 2. szerdán 18.00–21.00

Infó: Bozzai Attila (bfefoto@gmail.com)

Weblap: biatorbagyifotoklub.hu.

Pest megyei értékeink Pest megyei fotósok szemével

A Biatorbágyi Fotóklub Egyesület – mint oly sok más szervezet – a pandémia idején is tevékenységet kínált mind a Biatorbágyi Fotóklub, mind a fényképezés elkötelezett hívei számára. 2021 tavaszán pályázatot írt Pest megyei értékeink Pest megyei fotósok szemével címmel, amely pályázat a Pest megyei Önkormányzat támogatásával valósult meg.

A vírushelyzet okozta szigorítások okán a pályázat helyezettjeinek köszöntésére és a díjak átadására különböző külső helyszíneken került sor. A most látható videó ezeket az eseményeket mutatja be. Láthatjuk azokat a felvételeket is, amelyek mind az épített, mind a természet értékek bemutatásra születtek –, s amelyek minket is arra ösztönözhetnek, hogy szép élmények gyűjtése céljából mi is elinduljunk a talán még általunk sem ismert helyszínek felkeresésére.

Gratulálunk a résztvevőknek, a díjazottaknak, és további sikereket kívánunk az egyesületnek is!

Biatorbágyi Fotóklub SZINERGIA – EGYÜTTMŰKÖDÉS kiállítás

Galériánk ez év áprilisában a Biatorbágyi Fotóklub SZINERGIA – EGYÜTTMŰKÖDÉS című kiállításának adott volna otthont. A tárlat a jelenlegi vírushelyzet miatt elmaradt, mint ahogy elmaradt a múlt év novemberében is. S a fotóklub mint akkor, úgy most is online kiállításra, legújabb alkotásaik bemutatására hívja látogatóit.  

A Biatorbágyi Fotóklub Egyesület 2020 augusztusában pályázatot hirdetett tagjai számára, amelyre meghívta az olaszországi Piove di Sacco (PD) beli Fotoclub Chiaroscuro nevű klubban lévő barátait.

Mind a pályázat témáját, mind a zsűri tagjait közösen határozták, illetve választották meg. Az olasz klub javaslata a Zöld, fehér, piros – a zászlóink színei –, a magyar klub ötlete az Őselemek – tűz, víz, föld, levegő – volt.

A pályázatra 44 induló nevezett. A Zászlóink kategóriába 118, míg az Őselemekbe 126 kép érkezett. Nem volt nevezési díj, nem voltak kihirdetett díjazottak és helyezettek. A zsűri tagjai is a fotózás iránti elkötelezettségük okán dolgoztak. A házi pályázat kiírásának kettős célja volt: egymás jobb megismerése a közös témára beküldött képeken keresztül, és ezzel a közösségük erősítése, valamint az alkotók számára érkező visszajelzés az egyéni művészi pályájukról, egy páratlan és pártatlan zsűri szűrőjén keresztül.

A zsűri tagjai voltak: Reha Bilir török fotóművész (klubját 22 ország fotósai alkotják), Ross McKelvey északír (UK) fotográfus és fotóművész, a Catchlight Camera Club alapítója és elnöke, illetve Ioannis Lykouris görög fotóművész, a kínai Shandong Egyetem vendégprofesszora, a FIAP (Nemzetközi Fotóművész Szövetség) főtitkára.

A most látható videó a pályázat kiválasztott alkotásait mutatja be, amelyek a mostani, bezárt világunkban érzelmeinknek, gondolatainknak nyújthatnak szabad szárnyalást.  
Gratulálunk a pályázóknak, s további sikereket kívánunk a Biatorbágyi Fotóklubnak szakmai, baráti kapcsolatai további építéséhez!

IX. Biatorbágy Fotószalon kiállítás

A szépség mindenütt ott van”

IX. Biatorbágy Fotószalon

Auguste Rodin mondta: „A szépség mindenütt ott van, nem rajta múlik, hogy nem látjuk meg.”

A Biatorbágyi Fotóklub Egyesület (BFE) IX. Biatorbágy Fotószalon elnevezésű pályázatának résztvevői mindenütt ott voltak, ahol a szépség megnyilvánult. Erről tanúskodik a BFE által meghirdetett 2020. évi IX. Biatorbágy Fotószalonra beérkezett és kiválasztott művek sokasága.

A megnyitó, a díjátadó és a díjazott művek vetítése és az I-III. helyezettek kiállítása 2020. november 18-án lett volna a Faluházban, de erre a közben bevezetett intézkedések miatt már nem kerülhetett sor.

Szeretettel ajánljuk látogatóink figyelmébe a BFE elnöke, BOZZAI ATTILA által szerkesztett online kiállításmegnyitót:

A BFE évados bemutatkozó kiállítását 2021 áprilisára tervezzük a Faluház Galériában… hogy még több szépséget lássunk meg a világból!

A pályázat zsűri által kiállításra kiválasztott fotói BOZZAI ATTILA és FRINDT PÉTER szerkesztésében, kategóriánként az alábbi linkeken is láthatók:

Természet

Színes

Fekete fehér

Karantén

A BFE – a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége védnökségével – 2020-ban kilencedik alkalommal írta ki nemzetközi fotópályázatát.
A pályázaton az amatőr és profi fotósok négy (Színes-kötetlen, Fekete-fehér-kötetlen, Természet és tájkép, Karanténfotók) kategóriában, kategóriánként legfeljebb 4 felvétellel indulhattak.

A versenyt 4 főből álló zsűri bírálta el, tagjai neves magyar és külföldi fotóművészek:
Sandra Zagolin, Olaszország, Daróczi Csaba természetfotós, fotóművész, Kerekes István fotóművész és Heltai Csaba tipográfus, képszerkesztő, 2006-tól közel 14 éven át a National Geographic magazin magyar kiadásának művészeti vezetője.

A fotószalonra 89 fotós 1059 alkotással nevezett. A zsűri pontozással a Színes (kötetlen) kategóriában 35, a Fekete-fehér (kötetlen) kategóriában 33, a Természet és tájkép kategóriában 32, a Karantén kategóriában 14 képet választott vetített képes bemutatásra.

DÍJAZOTTAK:

Színes kötetlen

I. ELŐD LÁSZLÓ: Reggeli meló
II. ELŐD LÁSZLÓ: Éjszakai kalmárok
III. TONOMÁR MÓNIKA: Kapitány

Fekete-fehér kötetlen

I.TONOMÁR MÓNIKA: Tájkép lóval
II. RÓZSA TAMÁS: Szárnyalás
III. HORVÁTH BOTOND: Szabadság híd ködben

Karantén

I. PRAUDA MIKLÓS: Mollika
II. EIFERT JÁNOS: Ablakban
III. TÖRÖK TIBOR: Magányosan a könyveim közt

Természet és tájkép

I. LITAUSZKI TIBOR: Ágasok lehelete
II. KOVÁCS NORBERT: Ébredések
III. ELŐD LÁSZLÓ: Tűzhal kánaán

A legeredményesebb alkotó (a négy kategória összesített versenyében, 7 díjazott/elfogadott képpel, a legmagasabb összesített pontszámmal): Előd László

A nyomtatott kiadvány (szerkesztő Bozzai Attila és Frindt Péter):