ANGYALFIA

Helyszín: JFMK, Fő tér

Időpont: December 9-10., 10:00–17:00

Több mint vásár- közös készülődés az ünnepre.

Meghitt, családias vásári hangulat, örömteli találkozások és beszélgetések egy pohár forralt bor, Néder Norbi hintája és a tűzkosár mellett, szívmelengető műsorok az advent jegyében a város közösségeitől… Mert közösen ünnepelni öröm!

A vásár nyitvatartása: szombaton 10.00–20.00, vasárnap 10.00–17.00.
Házigazda: Kozma András.


December 09., szombat

JFMK

11.00–17.00 LUCASZÉKKÉSZÍTÉS Néder Norbival, GYERTYAMÁRTÁS és LUCABÚZA-ÜLTETÉS Hercegfalvi Edinával, KARÁCSONYI KÉZMŰVES-FOGLALKOZÁS Matolay Ildikó iparművésszel és MÉZESKALÁCS DÍSZÍTÉS Batáné Mariannal.

14.30–15.30 „ JÓL CSAK A SZÍVÉVEL LÁT AZ EMBER…”

A kis herceg egy olyan parányi bolygón élt, hogy a kialudt vulkánján, majomkenyérfáján és néhány virágján kívül más nem volt rajta. Egy napon, egy csodálatos rózsa kezdte szirmait bontogatni. A kis herceg megcsodálta, gondozta, de közben elvágyódott rózsája mellől, hogy más bolygókat is megismerhessen. Így jutott el a Földre is, ahol a róka ráébresztette a barátság fontosságára. És ekkor újra útra kelt….

Antoine de Saint-Exupéry híres művét a JFMK Szivárvány Színjátszó Körének kisdiákjai keltik életre nagy odaadással, szeretettel, a kis herceg rácsodálkozásával. A regényt átdolgozta és rendezte: Szakadátiné Gueth Zsuzsanna.

FŐ TÉR

10.00    A vásár ünnepélyes megnyitója
Közreműködik: Kisteleki Zoltán.

10.10    Zengő Fészek Kórus, felkészítő: Pintér Edina.

10.30    Biatorbágyi Általános Iskola 3. h osztályos tanulói, Felkészítő tanár: Szebeni Angyalka és Szebeni Antal.

11.00    A Biai Református Általános Iskola diákjai és énekkara. Felkészítő tanárok: Nagy Péterné Ilidkó, Váraljai Sára.

14.30    A Ritsmann Pál Német Nemzetiségi Általános Iskola műsora. Felkészítő tanárok: Koczor Viktória, Hamzáné Hamza Ágnes, Hajzukné Rack Noémi, Szegedi Adrienne, Orosz Ágnes.

15.00    A JFMK Népiének-műhelye. Művészeti vezető: Magdó Ildikó.

15.30    Magyar Műhely ÁMK Czuczor Gergely Tagiskola, 4. osztály, felkészítő tanárok: Dr. Lehelné Szentjóby Ildikó és Szabó Ágnes.

16.00    Az Őszidő Nyugdíjasklub kórusa.

16.30    A PMAMI néptáncosai, a csoport vezetői: Strack Orsolya és Kovács Gábor Norbert.

17.00    Biatorbágyi Népdalkör, Köllő Attila vezetésével.

18.00–18.50    BINDE BÁCSI BUNDÁJA

Amikor kopogtat a tél, a pásztorok behajtják a nyájat a legelőkről a téli szállásra – Binde bácsi is éppen így tett. Mikor hazaért, látja ám, hogy csomagot hozott neki a posta. Egy gyönyörű ajándék volt a csomagban.

Ebben a mesében Binde bácsi annak jár utána, hogy vajon kitől, honnan kaphatta ezt az ajándékot. Hosszú utat tesz meg, mire választ kap. Olyan hosszú az út, hogy András-naptól az adventen keresztül egészen karácsonyig eltart, miközben sok-sok kalandba keveredik, sokféle emberrel találkozik. Még az is lehet, hogy éppen a Mikulással vagy a Kisjézussal vagy éppen Veled.

Fábián Szabolcs „Csutkó” és a Somló Banda interaktív gyermekműsora a téli ünnepkör legfontosabb jeles napjaihoz kötődő dallamok legszebbjei közül válogat.

December 10., vasárnap

JFMK

10.30    ÖRÜLÜNK, HOGY MEGSZÜLETTÉL…

Közreműködnek a Magyar Műhely ÁMK Czuczor Gergely Tagiskola 2. osztályos tanulói, felkészítő tanár: Benke Ildikó és Bodnárné Sárvári Kinga.

FŐ TÉR

10.00    Benedek Elek Óvoda, Vadvirág Tagóvoda, Katica csoport, felkészítő óvónők: Köllő Jolán és Kovácsné Dudovics Anita.

10.30    Benedek Elek Óvoda, Meserét Tagóvoda, Százszorszép csoport, felkészítő óvónők: Juhász Adrienn és Lehoczkiné Tóth Orsolya.

11.30    Pászti Miklós Vegyeskórus, karnagy: Barlay Zsuzsa.

14.00    Torbágyi Református Egyházközség hittanosai, Tankó Zoltánné vezetésével.

15.00    A biai református gyülekezet kórusa
Nagyné Győrfy Ildikó kántor–karnagy vezetésével.

15.30    A biai református gyülekezet ifjúsága
Virág Balázs beosztott lelkipásztor vezetésével.

16.00    Györök Márk és Szakács Máté.

16.30    A Biatorbágyi Keresztyén Testvér Gyülekezet fellépése.

 

AZ ANGYALFIA VÁSÁR IDEJE ALATT:

A vásárban civil szervezetek és iskolák gyerekek és szülők által készített portékákat árusítanak jótékonysági céllal. Szombaton 10–16 óráig az Aranyalma Magyar Műveltség Egyesület lucabúza-ültetése a Fő téren.

KARÁCSONYI CIPŐSDOBOZ-AKCIÓ
Hatodik alkalommal szervezzük meg az adventi időszak adománygyűjtő akcióját. A gyűjtés ötletgazdája Tálas-Tamássy Richárd önkormányzati képviselő célja, hogy a településen élő fiatalokkal közösen segíthessünk a rászoruló családoknak. A felajánlott cipősdoboznyi ajándékot (könyv, játék, ruhanemű, nem romló édesség), illetve tartós élelmiszereket az adománygyűjtő sátorban várjuk.

Információ: Tálas-Tamássy Richárdnál a 06 30 439 9848-as telefonszámon, illetve a talas.richard[kukac]gmail.com e-mail címen.

JÓTÉKONYSÁGI SÜTEMÉNYVÁSÁR a kárpátaljai magyarság megsegítésére a biatorbágyi Fidelitas szervezésében.

TAGTOBORZÁS ÉS ADOMÁNYGYŰJTÉS a Magyar Vöröskereszt biatorbágyi alapszervezete szervezésében, a Fő téren. További információ: Szanyi Józsefnél, a 06 30 271 9791-es telefonszámon.

Hívj meg másokat is! Ajánld ismerőseidnek!

Kapcsolódó bejegyzések