A TALAJHUMUSZ-MENEDZSMENT ALAPJAI

 

Helyszín: JFMK

Időpont: Március 17., 17:00–20:00

A Talajhumusz-menedzsment alapjai
Ingyenes minikonferencia és szakkönyvvásár a Kertbarát Kör szervezésében.

A Kertbarát kör vendége az AgroFutura Magyarország Kft., amely innovatív kertészeti, kis- és nagyüzemi mezőgazdasági technológiákat, termékeket és szolgáltatásokat fejleszt és nyújt biogazdálkodóknak. A mezőgazdaság hagyományait ötvözik a legmodernebb technológiákkal, de legfontosabbnak tartják a szemléletváltást, ezért egyik fő tevékenységük az oktatás. Ez alkalommal a talajművelésről tanulhatunk tőlük. Ehhez először is azt kell megértenünk, hogy a talaj lényegi éltető alkotóelemei a talajban élő élőlények. Enélkül az életközösség nélkül a talaj csak élettelen por és homok.

Elméleti alapok
Előadó
: Szöllősi Gábor, az AgroFutura ügyvezetője és alapítója, biogazdálkodó.
Hogyan működik a talaj táplálékháló? Milyen szolgáltatásokat kaphatunk a mikrovilágtól? Milyen összefüggések vannak a növény és a mikrobák között a tápanyag feltárásában, megőrzésében, vízgazdálkodásban, növényvédelemben.

Az emberi tevékenységek hatása
Előadó
: Daniel Zsuzska, az AgroFutura projektmenedzsere, agrármérnök.
Milyen hatással vannak a talajéletre mezőgazdasági tevékenységeink? Előnyös és hátrányos módszerek.

A Talajhumusz-menedzsment módszer 4 pontja
Előadó: Petró Tibor, az AgroFutura kutatási igazgatója és alapítója.
Hogyan gazdálkodjunk humuszképző módon? Mikrobiológiai egyensúly helyreállítás, növénymenedzsment, talajművelési módok egy integrált, biológiai alapú módszerben. Gyakorlati példák és eredmények.

A rendezvény ideje alatt az előtérben kertészkedéshez és biogazdálkodáshoz kapcsolódó szakkönyveket vásárolhatnak a konferencia látogatói.

Hívj meg másokat is! Ajánld ismerőseidnek!