A MI MAJÁLISUNK

Legyen ez a majális a közösségeké! A családoké, a baráti, a civil és egyéb közösségeké! Töltsük együtt ezt a napot a zöldben, a Füzes-patak partján, játsszunk, sportoljunk, versenyezzünk együtt, építsük közösségeinket!

11.00 Megnyitó a Biafitness ritmikusgimnasztika-, bodyART- és deepWORK- bemutatóival.
11.00–16.00 Élő csocsóbajnokság biatorbágyi fiatalok szervezésében.
Nevezés: a helyszínen, a pálya mellett 14.30-ig. Nevezési díj: nincs. Nevezési kategóriák: nincsenek, gyerekek és felnőttek is egy csoportban indulhatnak. Nevezni lehet: egyénileg és több fős csoportban egyaránt. Szabály: a pálya 20×10-es területű. A játékban 5 fő alkot egy csapatot. A négy mezőnyjátékos együtt, egy vonalban tud mozogni, a saját térfelén. Továbbá egy kapus a gólvonal előtt helyezkedik el, ő is csak az adott sávban tud helyezkedni. Játékidő: 2×10 perc. A nyertes csapat ajándékot kap. Fordulók: a nevezők számától függően csoportmérkőzések, ezt követően helyosztók.
11.00–16.00 Lábteniszbajnokság a Viadukt SE szervezésében
Nevezés: a helyszínen, a pálya mellett 10.30-tól folyamatosan 15.00-ig Ferenczi Annánál. Nevezési kategória: A verseny páros. Lehet párban nevezni, illetve a párok a helyszínen is verbuválódhatnak. A nevezők összetételétől függően két bajnokság is lehet a két pályán. Szabályok: 2 pattanó, 3 érintő. Egy játékos egyszerre csak egyszer érhet bele a labdába. A két pattanás között kell lennie egy érintésnek. Mérkőzés menete: 11 pont egy szett. Két győztes szettnek kell lennie. A pálya mérete 10 x 5 m. Javasolt lábbeli: a füves pálya miatt hernyótalpas cipő vagy hagyományos sportcipő. A stoplis cipő nem előnyös.
11.40 Egy kicsi mozgás mindenkinek kell! – Tornázzunk együtt Ürmös Fruzsinával, a Viadukt Fitt gerinctrénerével!
12.00 Virslievő verseny a Czimer Hús Kft. támogatásával
Nevezés: a helyszínen 11-11.30-ig, a JFMK INFO feliratú sátorban. Nevezési díj: 500 Ft. Nevezési kategóriák: nincsenek, gyerekek és felnőttek is egy csoportban indulnak. Nevezni lehet: egyénileg. Szabály: három pár virslit kell megenni, az nyer, akinek ez a legrövidebb idő alatt sikerül. A nyertes ajándékot kap. Fordulók: 3, plusz egy döntő.
13.00 Elemózsiák versenye – Zsűrizi és támogatja az Andrész Cukrászda.
Nevezés: a helyszínen 11-12 óráig, a JFMK INFO feliratú sátorban. Nevezési díj: nincs. Nevezési kategóriák: sós és édes. Nevezni lehet: egyénileg. Szabály: szabad téren fogyasztható, sós és édes piknikételek versenyeznek. Számít nemcsak az ízletesség, de a küllem és a tálalás is (pl. piknikkosár). Az abszolút nyertes ajándékot kap.
14.00 Sörivó verseny a Café Chaplin támogatásával
Nevezés: a helyszínen 11-13 óráig, a JFMK INFO feliratú sátorban. Nevezési díj: 500 Ft. Nevezési kategóriák: nincsenek, férfiak és nők együtt indulnak. Nevezni lehet: egyénileg. Szabály: 1 liter sört kell meginni, az nyer, akinek a legrövidebb idő alatt sikerül. A nyertes ajándékot kap. Fordulók: 3, plusz egy döntő.
15.00–17.00 Dartsverseny a Viadukt SE Darts Szakosztályának szervezésében.
Nevezés : a helyszínen 11.00-16.30-ig a Darts sátornál. Nevezési díj, nevezési kategória: nincs. Nevezni lehet: egyénileg. Szabály és játékmenet : 301 szimpla kiszálló egyenes kieséses rendszerben. A játékban versenyengedélyel rendelkezők nem vehetnek részt. Az első három helyezett kupát, érmet kap. Bónusz játékként mindenkinek lehetősége lesz egy nyílból eltalálni a tábla közepét.
15.00-18.00 Dobóverseny a Viadukt SE Kosárlabda Szakosztályának szervezésében.
Nevezés: a helyszínen, a kosár mellett 14.00-től folyamatosan. Nevezési díj: nincs. Nevezési kategóriák:  1.: azonos távolságról dobás, 2.: növekvő távolságról dobás. Nevezni lehet: egyénileg. Szabály: Mindig 5 dobás van, gyerekek és felnőttek eltérő távolságról dobnak. 1.: azonos távolságról dobás: emléklapot kap, aki 5-ből bedob 4-et. 2.: növekvő távolságról dobás: minden dobás után messzebb kell menni a gyűrűtől. Csak bedobottnál lehet ezt megtenni. Emléklapot kap aki eljut a 4. dobóhelyig. Aki mind az 5 db-ot bedobja az kap egy 5-ös méretű kosárlabdát.
15.00 Egy kicsi mozgás mindenkinek kell! – Tornázzunk együtt Beszedics Anikóval és Füzesséry Petrával, a Viadukt Fitt edzőivel!
15.00–16.00 Nordic Walking az Iharosba Bakonyné Toldi Szabó Judit vezetésével. Indulás a színpadtól.
16.00 A napernyő-, pléd- és nyugágyverseny – Zsűrizi és támogatja a Nemiskacat Látványműhely.
Nevezés: a helyszínen 11-15 óráig, a JFMK INFO feliratú sátorban. Nevezési díj: nincs. Nevezési kategóriák: napernyő, pléd és nyugágy. Nevezni lehet: egyénileg. Szabály: nevezni lehet kreatív és ízléses kerti (állványos) vagy kézi (hagyományos) napernyőkkel, bármilyen pléddel és nyugággyal, amely lehet babzsák vagy más típusú is. Nem kell teljes egészében saját készítésűnek lennie, a díszítés viszont saját legyen. Az abszolút nyertes ajándékot kap.
16.30 Most mutasd meg! – Szabad színpad 5 perces produkciók számára.
Műfaji megkötés nélkül várunk bármilyen előadást, legyen az vers, bűvésztrükk, akrobata mutatvány, rap vagy bármi más. Jelentkezni előzetesen kell a technikai igény jelzésével: 06 30 337 4765, szolnoki.brigitta@jfmk.hu.
17.00–18.00 Nordic Walking az Iharosba Bakonyné Toldi Szabó Judit vezetésével. Indulás a színpadtól.
18.00 Band Of StreetS-koncert – Retró és mai slágerek fúvós hangszerekre a pécsi utcazenész formációval. A hangulat garantált!

Információ: Szolnoki Brigitta, 06 30 337 4765, szolnoki.brigitta@jfmk.hu.

Egész nap:
• Étel-ital, vásárfia, körhinták, kisvasút és ugrálóvárak
• Lovaskocsikázás, lósimogatás és lovacskázás a Viadukt Lovas Egyesülettel
• Óriássakk és táblajátékok a Viadukt SE Sakk Szakosztályával
• Thai box és kungfu-sportbemutatók, próbaedzések a Biatorbágyi Harcművészeti Egyesület ringjében
• Szkanderbemutató és kipróbálási lehetőség a Viadukt SE Szkander Szakosztályával
• Dartsbemutató és kipróbálási lehetőség a Viadukt SE Darts Szakosztályával
• Hídépítő játék a Füzes-patak fölött és egyéb foglalkozások, Biatorbágy gyerekeknek helyismereti képeskönyv és A Pannon-tenger kincsei konferenciakötet a Biatorbágyi Értéktár Bizottság sátránál
• Mancs-Rancs Állatmentő Alapítvány kutyasimogatóval, szaktanácsadással és örökbe fogadható állatok portfólióival
• A Modina Európai Személyiségfejlesztő és Szociális Háló Egyesület pályaválasztási és tanulást segítő tanácsadása, terápiás kutyákkal kapcsolatos tájékoztatóval
• Képviselteti magát továbbá a JFMK Peron Ifjúsági Klubja, a Fészek Fogyatékosok Nappali Ellátója, a WadkanZ Multisport, a Családsegítő Ifjúsági Közösségi Tere és a Kipikopik Játszóháza, valamint a Biatorbágyi Ifjúsági Bűnmegelőzési Klub, Biatorbágy és Környéke Mozgáskorlátozottak Egyesülete.

Közben:
Gyermek- és ifjúsági focitorna a Viadukt SE szervezésében az iharosi futballpályán:
9.00-10.00 U7-es torna
10.00-12.00 U9-es torna
13.00-16.00 U11-es torna
16.00-19.00 U13-as torna

Hívj meg másokat is! Ajánld ismerőseidnek!